Evenimentul Zilei > International > Ce se întâmplă cu muncitorii români din străinătate? Anunț de ultimă oră
Ce se întâmplă cu muncitorii români din străinătate? Anunț de ultimă oră

Ce se întâmplă cu muncitorii români din străinătate? Anunț de ultimă oră

Totul se întâmplă în contextul în care asociația italiană a cultivatorilor, Coldiretti, a anunțat că 15.000 de muncitori români vor sosi în Italia, dar Ambasada a negat aceste informații.

Ambasada României la Roma neagă că s-ar fi semnat orice fel de acord care să permită acest lucru, scrie Gazetaromaneasca.

Discuţiile dintre Ambasada României în Italia şi asociaţiile de producători agricoli din această ţară au avut ca scop sprijinirea lucrătorilor români din Italia, având în vedere prezenţa în Peninsulă a unor cetăţeni români care au fost afectaţi de restrângerea activităţii economice, în contextul COVID-19.

În cadrul acestor discuţii, nu au fost avansate propuneri de cifre şi nu a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români, ambasada neavând o astfel de atribuţie, precizează reprezentanţa diplomatică a României la Roma, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„România reiterează disponibilitatea de colaborare cu Italia pentru a identifica o soluţie, pe fondul complexităţii fără precedent din statele noastre.

Orice soluţie trebuie sa se încadreze în regulile prevăzute de ordonanţele adoptate de Guvernul României pentru gestionarea efectelor epidemiei de COVID-19”, afirmă Ambasada