Prezentă astăzi la o conferință de presă, Raluca Turcan a declarat că înainte de deprecierea leului, cu doar câteva zile în urmă, moneda națională ajunsese să se consolideze.

„Creşterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuaţie temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internaţional al fluctuaţiilor de cerere şi ofertă, a avut de suferit şi leul românesc. Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi care a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluţia economiei româneşti, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluţiile euro în plan regional”, a spus prim-vicepreședintele liberalilor.

Nivel record. Euro a explodat!

Un nivel record al cursului leu / euro a fost atins vineri. Pentru prima dată moneda europeană a depășit pragul psihologic de 4,8 lei.

Moneda europeană a fost cotată de Banca Națională a României, pentru prima dată,  la 4,802 lei, fiind depășit astfel pragul psihologic de 4,8 lei pentru un euro.