Evenimentul Zilei > Politica > Ce se întâmplă cu leul? Devalorizarea monedei naționale, subiect de discuție
Ce se întâmplă cu leul? Devalorizarea monedei naționale, subiect de discuție

Ce se întâmplă cu leul? Devalorizarea monedei naționale, subiect de discuție

Prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, susține că deprecierea leului nu are nicio legătură cu instabilitatea politică din România, și nici cu evoluția economiei, fiind astfel doar o „fluctuație temporară”.

Prezentă astăzi la o conferință de presă, Raluca Turcan a declarat că înainte de deprecierea leului, cu doar câteva zile în urmă, moneda națională ajunsese să se consolideze.

„Creşterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuaţie temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internaţional al fluctuaţiilor de cerere şi ofertă, a avut de suferit şi leul românesc. Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi care a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluţia economiei româneşti, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluţiile euro în plan regional”, a spus prim-vicepreședintele liberalilor.

Nivel record. Euro a explodat!

Un nivel record al cursului leu / euro a fost atins vineri. Pentru prima dată moneda europeană a depășit pragul psihologic de 4,8 lei.

Moneda europeană a fost cotată de Banca Națională a României, pentru prima dată,  la 4,802 lei, fiind depășit astfel pragul psihologic de 4,8 lei pentru un euro.