Ce se întâmplă cu 30 de secunde înainte de moarte. O nouă descoperire revoluționară a cercetătorilor

Ce se întâmplă cu 30 de secunde înainte de moarte. O nouă descoperire revoluționară a cercetătorilor Sursa: Arhiva EVZ

Oamenii de știință au aflat ce se întâmplă cu 30 de secunde înainte ca o persoană să moară. Omul își vede viața ca un spectator și retrăiește mai multe momente speciale de care s-a bucurat în trecut.

Oamenii de știință au făcut o nouă descoperire despre ceea ce se întâmplă în creierul omului atunci când moare. Cercetătorii au înregistrat la o persoană care a decedat întreaga activitate cerebrală și au aflat că aceasta vede anumite momente din viața lui, ca un spectator.

Modelele electrice observate au demonstrat că undele cerebrale care stimulau creierul au fost legate de procesul de vizualizare a amintirilor. Cu 30 de secunde înainte să moară, oamenii revăd momente din viața lor, bune sau rele.

După moarte, monitoarele nu au indicat oprirea activității cerebrale, ci au înregistrat activitate cerebrală timp de 15 minute după declararea decesului. La scurt timp după ce inima pacientului s-a oprit, el a avut „oscilații gamma” care sunt strict legate de vise, recuperarea memoriei și de meditație.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Pixabay

Creierul omului își aduce aminte de anumite momente din viață cu 30 de secunde înainte să moară. Și cei care au fost în moarte clinică au povestit că și-au revăzut viața câteva minute ca un film, potrivit Playtech.

Ce vedem înainte să murim

Un al pacient care a intrat în moarte clinică din cauza unor probleme de colon a povestit ce a văzut în acele momente. El a declarat că s-a întâlnit cu îngerii și că i-au spus că nu trebuie să îi fie frică de ce va urma.

„Eram într-un loc frumos, care era plin de lumină. Un înger bărbat, pe care nu-l pot descrie decât ca o ființă de lumină, îmi vorbea calm. Mi-a spus că totul va fi în regulă. Aveam să depășesc această situație de urgență și să duc o viață foarte lungă și plăcută. A spus că mi se vor mai întâmpla mici necazuri, așa cum se întâmplă în viață, dar nu mi se va întâmpla nimic cu adevărat rău. Urma să mă bucur mai ales de pace și de multă bucurie în viața mea. A fost cea mai pașnică experiență pe care am avut-o vreodată. Mi s-a spus că nu am de ce să mă tem”.