Evenimentul Zilei > Social > Îngerii Păzitori sunt reali? O poveste cu fantome demonstrează că există
Îngerii Păzitori sunt reali? O poveste cu fantome demonstrează că există

Îngerii Păzitori sunt reali? O poveste cu fantome demonstrează că există

Mai avem nevoie de Îngeri Păzitori

Îngeri Păzitori. Se spune că Îngerii Păzitori au grijă de noi atunci când orice alt ajutor eșuează, dar problema existenței lor este o chestiune de dezbatere acerbă. Sunt numeroase mărturii în acest sens. „Menirea îngerului păzitor este de a-l păzi pe credincios în chip nevăzut de ispitele diavolului, de căderi în tot felul de păcate, de a-l călăuzi pe calea Bisericii, a pocăinței și a rugăciunii; de a-l mângâia în necazurile vieții și de a-l îndemna prin gând la toată fapta bună. Îngerul păzitor este dat de Dumnezeu omului spre păzirea trupului și a sufletului său. El niciodată nu doarme”, spunea Părintele Cleopa. Alte mărturii confirmă spusele sale.

Povestea din sec XIX

Un expert în Biblie a explicat de ce crede că o faimoasă poveste cu fantome din secolul al XIX-lea demonstrează că „ființele cerești” se ocupă de noi în momentele în care este nevoie. În Evanghelia după Matei, unii susțin, Iisus Hristos a dezvăluit existența îngerilor păzitori când a spus:Matei 18:10. „Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi, căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea Faţa Tatălui Meu care este în ceruri.” Se spune că„ micuții ”din acest context sunt credincioși, iar pasajul ar putea indica că fiecare credincios are un înger care se îngrijește de ei.

În Vechiul Testament, Cartea Psalmilor vorbește despre faptul că Dumnezeu și-a trimis îngerii pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubește. Psalm 91:11-12. „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vre o piatră.”

Tom Meyer, profesor în studii biblice la Shasta Bible College și Graduate School din California, SUA, a povestit cum crede că o sfâșietoare poveste din secolul al XIX-lea atribuită medicului american Silas Weir Mitchell (1829-1914), confirmă existența Îngeri Păzitori .

Un înger i-a salvat viața

După cum spune povestea, dr. Mitchell a fost abordată de o fetiță îmbrăcată în zdrențe din cap până în picioare, într-o noapte deosebit de rece, pentru ajutor. Profesorul Meyer a explicat: „Celebrul evanghelist Billy Graham (Îngeri: agenții secreti ai lui Dumnezeu) relatează mărturia doctorului SW Mitchell, un celebru neurolog din Philadelphia, care se culcase după o zi îngrozitor de obositoare. Deodată a fost trezit de cineva care îi bate la ușă. Deschizându-l, a găsit o fetiță, prost îmbrăcată și amărâtă”.

Fata i-a spus medicului că mama ei este grav bolnavă și are nevoie de ajutor disperat. Dr. Mitchell a fost condus imediat la o casă în care o femeie suferea de pneumonie. După ce a i-a dat toate îngrijiri medicale, a complimentat-o ​​pe femeia bolnavă pentru inteligența și persistența fiicei sale mici.” Femeia l-a privit ciudat și apoi a spus: „Fiica mea a murit acum o lună. Pantofii și haina ei sunt în dulapul de haine de acolo ”.

Doctorul Mitchell, uimit și nedumerit, s-a dus la dulap și a deschis ușa. După ce a aruncat o privire în dulap, doctorul a fost surprins să vadă același palton purtat de fata care a venit să bată la ușa lui. Întrucât haina era uscată și fiica femeii murise cu o lună mai devreme, mulți cred că doctorul Mitchell a fost vizitat de o fantomă în acea noapte.

Sau, după cum a spus profesorul Meyer, medicul a fost vizitat de îngerul păzitor al mamei. Expertul biblic a spus: „Există mărturii similare ale creștinilor din întreaga lume care au fost ajutați sau mângâiați în ceasul lor de necazuri de către îngerul lor păzitor. De fapt, eu însumi am fost probabil vizitat de îngeri de trei ori, deși bănuiesc că o întâlnire ar fi putut fi cu un înger căzut.

Îngeri Păzitori – tradiție ortodoxă

„Potrivit tradiției noastre ortodoxe fiecare dintre noi primim la naștere un înger păzitor. Asta nu înseamnă cu putem aproxima numărul sfinților îngeri după numărul oamenilor căci, Domnul poate hărăzi unui înger să păzească nu doar o persoană, ci o cetate întreagă. Astăzi, când trăim într-o mediu hiper-tehnologizat, când omul a făcut salt din stratosferă depășind viteza luminii, iar cercetările iscoditoare ale omenirii răscolesc praful din cosmos, când fel și fel de preziceri ne bombardează cu știri apocaliptice, iar spațiul cibernetic a transformat lumea într-un fel de Turn Babel.(…)

Într-o publicație germană celebră, „Der Spiegel” a apărut acum câțiva ani  un articol amplu care vorbea despre  îngeri ca fiind  un fel de agenți secreți ai Cerului. Pe piaţa de cărți a lumii există mii de titluri despre îngeri. Un exemplu este „Enciclopedia îngerilor”, o lucrare a francezului Alix de Saint-André. El susţine că un înger poate fi recepţionat, el fiind „un angajat al cerului”, printr-un anume telefon. Sunt afirmații  cel puțin bizare. Telefonul de care amintea  hazardatul scriitor sunt doar rugăciunile  pe care trebuie să le adresăm Îngerilor ca să intermedieze și să întărească legătura noastră cu Dumnezeu.

Carevasăzică, prietenia cu Sfinții Îngeri  ne aduce în sufletele și în viața noastră binecuvântarea Tatălui Ceresc. Să cultivăm cât mai intens această prietenie neuitând că îngerii sunt fideli și ne vor însoți până-n clipa înfricoșătoarei Judecăți căci  „ atunci Domnul va trimite pe îngeri şi va aduna pe aleşii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului” ( Macru 13, 27). „, scrie arhimandritul Mihail Daniliuc pe siteul doxologia.ro.

Îngeri Păzitori