Cel mai bun săpun cu care ne putem spăla pe mâini în această perioadă de transmitere rapidă a coronavirusului este cel clasic, de rufe, a spus medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

„Săpunul clasic, de rufe, din mediul rural, e cel mai bun antiviral şi antibacterian. Nu am nevoie de soluţie dezinfectantă dacă am săpun clasic. Să fie din abundenţă, măcar 20 de secunde, şi pe mâini, şi pe faţă”, a recomandat medicul la Antena3.

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde.

Daca nu există apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.

Toate sfaturile oferite de specialiști vin în contextul unei încercări de a preveni răspândirea actualei pandemii de Coronavirus cu care se confruntă România în aceste momente, un județ aflându-se deja în carantină.

S-a ajuns la un număr total de 68 de decese la nivel național, foarte mulți oameni respectând ordonanțele militare și stând în casă pentru a evita contactul cu alte persoane ce ar putea fi infectate.