Evenimentul Zilei > Horoscop > Ce repede au trecut 60 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Ce repede au trecut 60 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ce repede au trecut 60 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Posibile surprize plăcute în cursul dimineţii. Cu siguranţă, găseşti multă satisfacţie în faptul că ajuţi un prieten, sau un coleg. Poţi îndrepta convenabil o eroare involuntară din trecut. 

12 aprilie

 

Ce repede au trecut 60 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 12 aprilie s-au născut: Giuseppe Tarttini, Maria Callas (Sophia Anna Maria Kalogeropulos) David Letterman, Montserrat Caballe, Hardy Kruger, Bobby Moore (Robert Frederick), Florin Zamfirescu, Daniel Danielopolu, Tudor Teodorescu-Branişte.

 

În calendarul creștin-ortodox fix, în curând o să vorbim și despre cel mobil, sunt Sfinții: Sava de la Buzău și Vasile Mărturisitorul, episcop de Parion.

 

După „ziua dinţilor”, de fapt, o zi a făuririi armelor dacice, când fierarii scoteau nicovalele și foalele afară, că se făcea frumos şi lucrau mai cu spor metalul, ei bine urmează iarăşi multe zile de muncă intensă. Iar ziua de 12 aprilie nu face excepţie.

 

Astăzi se împlinesc 60 de ani de la zborul primului om în spațiu. Parcă a fost ieri. Nu o să uit niciodată emoția și mândria care m-a cuprins atunci, când am auzit vestea la radio. ”Au făcut-o!” am strigat. Fiind un mare amator de SF mi se părea că zborul în spațiul cosmic este ceva fantastic și foarte îndepărtat. Bunul Dumnezeu mi-a oferit șansa să verific, chiar să trăiesc mai toate teoriile SF. Viața bate orice carte și orice film.

Îmi amintesc cu emoție ziua de 12 aprilie 1961. Așa cum am auzit eu de primul cosmonaut. Repet, așa cum am auzit eu, nu varianta oficială. Cum spuneau grecii, în antichitate, când povesteau ceva în agora: ”spun și eu ce am auzit, dar eu nu am fost acolo!”

Ziua de 12 aprilie 1961 a început, pentru mine, la fel ca orice altă zi. La școală, în clasa a IV-a. Nu stăteam mult, domna învățătoare Malciolu, în a doua recrație, îmi făcea semn că pot să mă duc acasă, la școală mă plictiseam, mă duceam degeaba. Eram un copil ”maturizat” înainte de vreme, serios și ”vorbeam ca un om mare”. Efectul miilor de cărți, enciclopedii, romane, manuale, pe care le citisem. Așa că pe la miezul zilei am ajuns acasă, în Popa Petre unde stăteam pe atunci. Am deschis radioul, un Sony primit de tata cadou de ziua lui pe când lucra încă la Radio Popular – Electronica. La radio erau ”cotele apelor Dunării”, puțin înainte de ora 12. Le ascultam cu sfințenie, mai ales partea în franceză. De pe atunci era ceva în sufletul meu de corsar și căutător de comori, de marinar. Apoi s-a dat ora exactă, apoi Buletinul de Știri. A început emisiunea ”Vorbește Moscova!”. De data aceasta crainicul avea o voce foarte oficială, dar mândră în același timp. Vorbea rar și apăsat. Mai târziu am aflat că se făceau setări în studiou și se alegeau crainicii cu voci care exprimau autoritate, stabilitate, putere. ”La ora Moscovei 08:08 a fost lansată racheta Vostok 3KA-3 (Vostok-1) având la bord pe cosmonautul Iuri Alexeevici Gagarin. După un zbor de o oră și patruzeci și opt de minute, în care timp s-a efectuat o orbită completă a Pământului la altitudinea medie de 328 kilometri  s-a aterizat cu bine pe teritoriul URSS. Cosmonautul Iuri Gagarin se simte bine, totul este normal!”

Pentru mine, la 12 aprilie 1961, Omul a ajuns în Cosmos. Așa, poate, o să spună enciclopediile viitorului, când această patetică, primitivă și tragică confruntare dintre sisteme, națiuni, religii, oameni – va lua sfârșit. Cred că orice civilizație are o durată, o viață și trece prin copilărie, adolescență, vârstă adultă, bătrânețe. Este cazul să ne maturizăm!

 

Dar am primit ceva interesant în curierul de Bruxelles :

Marcată în fiecare an pe 6 aprilie, Ziua internațională a tehnologiilor de radiocomunicații de cercetare și salvare, cunoscută și sub numele de Ziua 406, are ca scop să amintească operatorilor radiobalizelor de cercetare și salvare care emit pe 406 MHz să își testeze echipamentele, să își verifice bateriile și să își actualizeze înregistrările.

Radiobalizele de cercetare și salvare utilizate de aparatura de navigație terestră și aeriană, dar și de navigatorii solitari de aproape patruzeci de ani, joacă un rol crucial în operațiunile de cercetare și salvare. Aceste radiobalize pot fi activate în situații de pericol pentru nave și persoane și se pot localiza oriunde pe planetă. Grație proiectului Helios, finanțat de UE, radiobalizele de localizare individuale beneficiază de o precizie de localizare foarte mare.

Comisia Europeană împreună cu partenerii săi, Agenția Spațială Europeană și Agenția europeană pentru Sistemul Sateliților de Navigaţie Globală este foarte mulțumită de contribuția sa la efortul  de instalare a receptorilor de alarmă pe satelitul Galileo.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă a declarat că grație sateliților de detectare și a sistemelor de alarmare, sistemul Galileo contribuie la operațiunile de cercetare și de salvare din lumea întreagă. Este o mare reușită europeană care arată că Europa nu este numai o putere spațială importantă, ci și un factor care lucrează constant pentru binele comun.

Sunt destule accidente pe mare și în porturi, așa că o baliză automată de semnalare este oricând binevenită. În ultimul timp s-au înregistrat o mulțime de incidente patetice, vezi și blocarea Canalului Suez, în general provocate de calitatea necorespunzătoare a personalului navigant.

 

Prima mea misiune în calitate de commodore a flotei de ”privateer” s-a încheiat onorabil, am analizat situația cu cei trei căpitani și le-am ordonat un nou curs. Am depus raportul la Club și am primit mulțumiri. Era evident pentru un inginer de mecanica fluidelor, adică eu, că două traulere și o fostă fregată nu se pot achita de sarcina dată, cu toate că au macarale puternice. Dar mândria celor trei tineri căpitani scandinavi nu le permitea să părăsească locul recuperării comorii. Așa că le-a ordonat unul mai bătrân și au fost foarte mulțumiți că au ieșit basma curată, unde-i ordin, cu plăcere! ”Age before beauty!”

Tare m-aș îmbarca din nou, să simt ruliul și tangajul, să fiu la fața locului, dar ce mă fac cu cei șapte căței? Unul din căpitanii suedezi m-a liniștit. Mi-a spus că cunoaște un căpitan britanic de vas care are trei căței cu el, rasa Corgi și că starea de spirit a echipajului este mult mai bună, pentru că se joacă cu cățeii, când nu sunt de cart. Asta cu titlu de anecdotă, nu plec eu din pustnicia mea!

Nu plec și aștept cu speranță ziua de mâine, nu trebuie să ordone nimeni, nimic, bunul Dumnezeu a lăsat că mâine este o altă zi!

 

HOROSCOP      12   aprilie   2021

 

BERBEC  Ziua aduce unora dintre nativii din  Berbec o schimbare în bine: o promisiune a unui posibil câştig de bani, sau o călătorie neaşteptată, poate în weekend.  Mare atenţie la durerile de cap! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat, pe fondul unui Marte complex aspectat. Este indicat să amâni deciziile importante pe mai târziu. Dimineaţa este favorabilă cumpărăturilor de luni, de completare după consumul din weekend. A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei pe net, sportului în curte, dacă ai. Seara poate fi foarte romantică dacă reuşeşti să te relaxezi.

TAUR   Cupărături de completare, de luni, şi aspecte favorabile, atît sub aspect economic cât şi sentimental. Totodată mai calm şi mai activ decât de obicei, poţi să rezolvi astăzi unele lucruri întârziate. Zodia îţi este favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. Zilua de 12 aprilie este favorabila. Succese neaşteptate în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu partenerii, fie de afaceri, fie de amor şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei, cu un zâmbet dulce, dulce, ca o prăjiturică din Orient.

GEMENI   Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Dacă ai un prag în viaţă, sfatul stelelor este să te grăbeşti încet. Nu te lăsa încărcat cu sarcini suplimentare, arătă că ai şi limite! Astazi investeşte în relaţii de afaceri şi în dragoste. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă,  Leu sau Scorpion, te va ajuta, sau mai curând poate să te ajute. Este o perioadă splendidă ca să începi proiecte noi, să legi noi prietenii. O veste bună şi una mai puţin bună, dar din fericire veştile nu sunt legate între ele. Nu te lăsa dus de nas de intrigi şi bârfe! Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută, de criza si de dezastre anunţate. Sunt doar strategii de marketing. Cineva vrea să-ţi vânda ceva…

RAC   Eşti mai energic decât de obicei, nu mai eşti o frunză în bătaia vântului! Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică. Încearcă să ai un bun echilibru între activitate şi relaxare, odihnă. Lasă ambiţiile şi vanitatea de o parte şi bucură-te de primavară. Perioada zilei de azi este pentru cei născuţi sub semnul Racului o perioadă splendidă ca sa admire natura sau natura umana. O mică supărare dar pe total perioada – îţi este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Mici probleme cu sănătatea, care, însă se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii. Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie, altfel poți avea de pierdut. Trebuie, de asemenea, să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Nu trebuie să vorbeşti mult. Pregăteşte din timp ce ai de spus, fă-ţi stereotipuri de exprimare şi repetă de mai multe ori ceea ce este într-adevăr important pentru tine. Nu poţi să greşeşti!

LEU  Pari a fi mai profund şi mai informat în ochii anturajului. Acordă mai mult timp analizei situaţiei financiare, scumpirile de Sf. Paşti nu trebuie să te găsească nepregătit!  Este perioada apropierii de Sf. Pasti pentru majoritatea românilor. Ca o pauza necesară în lăcomia globalizata şi în criza programată. Eşti vesel şi detaşat de toate, ca şi cand sărbătoarea Sf. Paşti trebuie ţinută adânc in suflet şi consumată cu porţia, ca un panaceu, ca un medicament miraculos. Astăzi poate fi o periodă de realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi prietenii sau relaţii pot face perioada interesantă. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă  face să nu obţineţi rezultatul dorit şi vei pierde încrederea subalternilor sau a micului grup pe care-l conduci.

FECIOARĂ  Astăzi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau imobiliare de primăvară, gen cum zugrăvim casa şi când punem parchet nou. Curățenia de Paște. Atenţie la o convorbire la mobil, fii clar! După o periodă mediocră ai, în sfârşit, o zodie fastă, o perioadă mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Astazi te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionând un film bun. Poţi face ceva cumparaturi de completare după consumul din weekend – poţi întâlni o persoană interesantă din trecutul nu prea îndepărtat. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei. Fă-ti stereotipuri de exprimare şi de comportament! Ştii că eşti harnic, curat şi minuţios dar nu eşti spontan! Lumea trece printr-o sperietură provocată de gestionarea imbecilă a crizei sanitare, care provoaca si mai mult haos in comunicare şi sentimente, dar nu trebuie să se încurce afacerile tale amoroase din atâta lucru

BALANŢĂ  Posibile surprize plăcute în cursul dimineţii. Cu siguranţă,  găseşti multă satisfacţie în faptul că ajuţi un prieten, sau un coleg. Poţi îndrepta convenabil o eroare involuntară din trecut.  Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare, aglomeratie, înghesuiala; de asemenea supraveghează-ţi regimul alimentar. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi, vei constata bunele lor intenţii.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Nu specula, nu da, sau primi bani cu împrumut. Orele dimineţii sunt cele mai bune pentru decizii sau discuții importante. Dragostea, familia, prietenii, sunt domenii mai bine aspectată.

SCORPION  Astăzi, toate activităţile trebuie să iasă bine, ai o zi întreagă de aspecte favorabile! Încep să se lamureasca şi problemele legate de bani. Lucrurile stau cum te gândeai! Poţi face un bilanţ onest şi să vezi ce ţi-ar place să faci în continuare. Nu uita că îţi cade un drum, dar poţi să-l amâni, nu este obligatoriu. Totuşi, călătoriile sunt sub un semn fast. Aspectele planetare complexe oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când starea de bine îţi este pusă la încercare – niste dureri suspecte şi insistente sau niște vești proaste. Femeile Scorpion, mai ales, sunt astazi avantajate în dragoste. Nu lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi în nici un fel, imediat. Dar, verifică-le cu multă grijă și discreție!

SĂGETĂTOR  Fluxul activității nu îţi lasă astăzi multă libertate de alegere. Trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor amoroase.  O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa socială. Trebuie să ai mai multă încredere în colaboratori. Dar nu uita: “schimbările dese – cheia marilor succese”! Protejează-ţi sănătatea în cel mai înalt grad şi evită orice are un grad de risc.  Evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Primeşti un telefon care te pune pe gânduri. Gândeşte-te, deci!

CAPRICORN  Eşti avantajat în ceea ce priveşte relaţiile umane. Fiind un perfecţionist ai unele îndoieli privind calitatea unor colegi sau parteneri. Fii prudent şi nu fă compromisuri sau confesiuni! O veste îţi  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii seniori este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte durerile, reumatismele la genuchi. Pentru unii Capricorni: câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate. Nu conteză ce şi cum faci, contează mai mult pentru cine – iar până la urmă rămâne doar rezultatul. Orice are o regulă. Până şi razboiul si duelul au regulile lor, şi execuţiile publice. Nerespectarea regulilor sau lipsa lor aduce dezastru. Fă-ţi reguli şi respectă-le!

VĂRSĂTOR  Evalueză corect posibilităţile şi scopurile tale de astăzi. Nu te minţi singur, au grijă alţii de asta! Cumpărături de completare de luni, poate şi un film online – o zi obişnuită în “cea mai bună dintre lumi”! Poţi să finalizezi unele lucruri importante în a prima parte a zilei. Trebuie să te odihneşti mai mult, mai ales în a doua a zilei. Perioada zilei de azi avantajează munca în general, munca artistică şi creaţia în special. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate poți simţi un nou impuls, o nouă motivatie; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Cu toate că este degeaba, creația și arta nu au trecere în distopia sanitară. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi Vărsători printr-o creştere a sensibilitatii. Poţi să devii chiar vulnerabil la mizeriile cotidiene. Încearcă să te stăpâneşti. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, poți constata că sunt bine intenţionaţi.

PEŞTI  Astăzi poţi să te uimeşti singur. Îţi descoperi valenţe neobişnuite și te admiri singur. Narcisismul te poate costa, fii foarte atent la cei din jur, la propunerile şi promisiunile lor, nu te lăsa folosit! Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese astăzi cu mare uşurinţă. Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor. Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc.  Partea solidă, consistentă, a zodiei te ajută să-ţi înţelegei mai bine limitările sau să îţi aminteşti de “adevărata ta chemare” în viaţă. Nu trebuie să dai dovadă de naivitatea proverbială a zodiei, mai ales în relaţiile cu necunoscuţii. Sau dacă este vorba de un medicament minune pentru beteşugurile tale sau pentru slăbit.