Evenimentul Zilei > Politica > Ce PROGRAM pentru COPII propune un deputat PSD
Ce PROGRAM pentru COPII propune un deputat PSD

Ce PROGRAM pentru COPII propune un deputat PSD

Deputatul PSD Costel Lupaşcu a solicitat, astăzi, Guvernului, să adopte cât mai rapid măsurile prin care să demareze programul de screening gratuit pentru copii.

Potrivit unui comunicat de presă al deputatului, interesul pentru sănătatea copiilor şi tinerilor trebuie să se regăsească în toate cele trei arii strategice desemnate ca priorităţi naţionale în sectorul sănătății.

"Sănătatea gravidei şi copilului constituie în orice societate civilizată o prioritate de sănătate publică", a precizat Lupașcu.

El a explicat că, "în ceea ce priveşte copiii, cea mai bună strategie pe care trebuie să o urmeze Guvernul este dezvoltarea programelor profilactice la nivel local".

"Aici vorbim de consultaţii medicale preventive pentru depistarea afecţiunilor cu debut precoce: între cinci şi 14 ani la medicină dentară, diabet, boli de nutriţie şi metabolism. Însă pentru a pune în funcţiune un astfel de mecanism trebuie demarat un amplu program pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie şi dezvoltarea cabinetelor medicale şcolare, inclusiv a celor stomatologice", a punctat Costel Lupaşcu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: