Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce program are Serviciul de Ambulanță București – Ilfov de Paște. Sfaturi pentru pacienți
Ce program are Serviciul de Ambulanță București – Ilfov de Paște. Sfaturi pentru pacienți

Ce program are Serviciul de Ambulanță București – Ilfov de Paște. Sfaturi pentru pacienți

Serviciul de Ambulanță Bucureşti - Ilfov va lucra în zilele de Paște cu un efectiv complet.

Pentru toate intervențiile, echipajele vor fi asigurate cu echipamente de protecție, iar operatorii care preiau bolnavii sunt pregătiți să selecteze cazurile care ridică suspiciuni pentru COVID-19 pe baza unui set de întrebări clare adresate solicitanților.

Managerul unității sanitare, Alice Grasu a declarat, pentru Radio România Actualități, că pacienții trebuie să apeleze în primul rând la medicii de familie și doar în cazurile grave să solicite Serviciul de Urgență.

„Atunci când apar semnele unei infecţii respiratorii se ia legătura telefonic cu medicul de familie și se urmează indicațiile. Dacă, însă, starea de sănătate nu se ameliorează după sfaturile primite de la medicul de familie, se sună la ambulanță. Cei care prezintă urgențe de orice natură se vor comporta ca și până acum. Atunci când situația o impune, pacientul va fi transportat la spitale care primesc în continuare toate tipurile de urgență”, a spus Alice Grasu.