Evenimentul Zilei > Social > Ce poți face din puncte termice dezafectatre? Ideea genială a unor tineri
Ce poți face din puncte termice dezafectatre? Ideea genială a unor tineri

Ce poți face din puncte termice dezafectatre? Ideea genială a unor tineri

Punctele termice nefolosite din Timișoara devin spații de întâlnire pentru tineri. O idee a unei fundații a generat deja primele trei astfel de locuri, unde tinerii din orașul de pe Bega se pot întâlni pentru diverse activități.

Amenajarea noilor centre de tineret din cartierele Timișoarei prin proiectul Youth Centres UP, finanțat de Corpul European de Solidaritate, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara, se află la final. Primele  trei echipe care au sosit în Timișoara la începutul lunii iulie, inaugurează centrele urbane de tineret.

‚Fundația Județeană pentru Tineret Timiș a înțeles nevoia tinerilor de a beneficia de spații sigure în care aceștia să se poată exprima și să poată participa la activități educaționale, culturale și de petrecere a timpului liber. Atunci când beneficiază de sprijin și resurse, tinerii sunt capabili să realizeze transformări remarcabile. Timișoara devine astfel primul oraș din România care are mai multe centre de tineret. În perspectiva anului 2021, ne dorim ca aceste locații să devină puncte de reper pentru activitățiile culturale adresate comunitățiilor din cartiere”, spune Mihai Vilcea, președintele FITT.

Astfel, după aproape cinci săptămâni de muncă, distracție și creativitate, fostele puncte termice din cartierele Lipovei, Șagului și Giriocului sunt gata de a-și prelua denumirea de ‚Centre de tineret’.

Inițial la începutul activității de amenajarea, cele 3 spații primite de către tinerii veniții din întrega lume, se aflau într-o stare de degradare acută, fiind imposibilă  utilizarea în orice scop. Voluntarii internaționali au lucrat zilnic, timp de mai bine de o lună,  susținuți de echipa Fundaței Județene pentru Tineret Timiș, desfășurând activități de igenizare a zonei, construcții și înfrumusețare. Acestea vor fi inaugurate vineri seara.  Vor avea loc concerte, activități interactive și expoziții.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: