Evenimentul Zilei > Politica > Ce părere are Alina Gorghiu despre AVORT. Vezi ce a scris liderul PNL pe Facebook
Ce părere are Alina Gorghiu despre AVORT. Vezi ce a scris liderul PNL pe Facebook

Ce părere are Alina Gorghiu despre AVORT. Vezi ce a scris liderul PNL pe Facebook

Liderul PNL Alina Gorghiu a scris astăzi pe Facebook că protestul polonezilor împotriva interzicerii cvasitotale a avortului trebuie să continue, arătând că dreptul de a alege fără a intima pe ceilalţi este esenţa civilizaţiei.

"Ce se întâmplă în Polonia zilele astea ne răscoleşte pe toţi, femei sau bărbaţi, în cele mai ascunse cotloane ale sufletului. Dar mai presus de orice sentiment sau religie, ce se întâmplă în Polonia este despre drepturi. Despre dreptul de a alege ce faci cu viaţa ta şi mai ales despre dreptul de a nu pierde ce ai câştigat deja cu multă luptă. Fiecare generaţie are bătăliile ei, dar lupta pentru dreptul tău de a alege fără a intima pe ceilalţi este esenţa civilizaţiei şi pentru asta protestul polonez trebuie să meargă mai departe. Şi noi alături de el!", a scris Gorghiu, astăzi,  pe Facebook

Mişcarea de protest a început pe 23 septembrie, când parlamentul polonez a admis spre dezbatere o iniţiativă populară ce propune interzicerea întreruperilor voluntare de sarcină, pedepse cu închisoarea pentru femeile care apelează la întreruperi de sarcină, sporirea pedepselor pentru medicii care efectuează avorturi şi inclusiv investigarea cazurilor de avort spontan. 

Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), formaţiune politică de orientare conservatoare şi apropiată de Biserica Catolică, deţine majoritatea în legislativ şi conduce guvernul, ea susţinând iniţiativa de interzicere a avortului. 

Luni, mii de femei din Polonia îmbrăcate în negru au participat la manifestaţii împotriva proiectului de lege, sub sloganul "grevă pentru femei".