"Copilul" lui Şerban Huidu, "Cronica cârcotaşilor", aşa cum nu l-aţi văzut niciodată la televizor

"Copilul" lui Şerban Huidu, "Cronica cârcotaşilor", aşa cum nu l-aţi văzut niciodată la televizor

Viitorul emisiunii nu s-a hotărât încă în ediţia specială de aseară, cu Mihai Găinuşă pe post de moderator, dar a declanşat o dezbatere cu argumente mai mult pro decât contra.

Moment de cotitură în viaţa "Cronicii cârcotaşilor". Emisiunea ce a lansat branduri ca "Sandra Efectiv Stoicescu", "Adelin Ochişor", "Andreea Bigudeasa", "Cătălin Radu Ponoase", dar mai ales celebrul "Ruşinică, ruşinică!" îşi caută motivele şi forma pentru a merge mai departe.

Mihai Găinuşă şi Prima TV au organizat aseară o ediţie specială a emisiunii, în cadrul căreia le-a pus mai multor invitaţi, printre care Cristina Ţopescu, Leonard Doroftei, Călin Goia şi Cristian Andrei, întrebarea "«Cronica cârcotaşilor» poate să meargă mai departe?".

Lipsa atitudinii, un păcat mai grav decât cârcoteala

Ne puteți urmări și pe Google News

Iniţial, îndoiala poate părea fără rost, dacă ne gândim că în 11 ani, "Cronica cârcotaşilor", lansată în toamna lui 2000 de Şerban Huidu, s-a îmbogăţit cu oameni şi idei noi. Experienţa ne spune însă că, în multe cazuri, când echipa pierde un lider curba audienţei e descendentă. Dacă emisiunea nu va prinde în continuare la public, Găinuşă are o opţiune de rezervă: "Te iau la ştiri dacă te dau afară de la «Cronică »", a glumit Cristina Ţopescu.

După o săptămână de pauză "Cronica Carcotaşilor" a revenit ieri, la Prima TV, de la ora 20.30, cu o ediţie specială. Găinuşă, uşor stângace în postura de moderator, a încercat o trecere în revistă a celor 11 ani de emisie. S-a vorbit despre fapte bune, s-a cerut părerea vedetelor, victime sau nu ale emisiunii, dar şi a oamenilor de pe stradă.

Alegerea oamenilor a fost unanimă: "Cronica trebuie să meargă mai departe". Rămâne de stabilit însă cum. "Să fii cârcotaş e un păcat, dar astăzi există un alt păcat, mai mare, lipsa de atitudine, de pe urma căreia pătimim toţi şi care ne-a adus unde suntem", a spus părintele Vasile, duhovnicul lui Mihai Găinuşă şi al lui Şerban Huidu, cel care i-a şi cununat şi le-a botezat copiii.

Ce nu s-a văzut la televizior

"Nu mor caii când vor câinii, emisiunea trebuie să meargă mai departe", crede Marian Stanciu, alias Puştiu', membru cu state vechi al "Cronicuţei" . Nu se ştie, sau nu s-a vorbit încă despre cum o vor face, dar toţi sunt de acord că pot produce în continuare o emisiune bună, mai ales că speră ca Huidu să fie în spatele camerelor.

"Nu am fost toţi în maşina aia. A fost doar Şerban şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a spus Dezbrăcatu' (Codruţ Kegheş), iar Mistreţu' (Octavian Păscuţ) l-a completat: "Şerban va fi oricum cu noi, dar nu va mai fi acolo cu Mişu".

Tot Mistreţu' a fost cel care a dezvăluit că pagina de Facebook a "Cronicii" a adus în ultimele zile o medie de 100.000 de accesări pe zi. "Nu am fost toţi în maşina aia. A fost doar Şerban şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat." CODRUŢ KEGHEŞ (DEZBRĂCATU'), om de televiziune

PROVOCARE

"Cronica", un brand pus la încercare pentru a doua oară în 2011

Pentru analiştii media, supravieţuirea emisiunii de forţă a Prima TV este de urmărit, mai ales că brandul se află faţă în faţă cu cea de-a doua provocare din acest an. După accidentul lui Şerban Huidu, care l-a forţat să stea departe de pupitru o bucată de vreme, "Cronica" trece din nou printr-o transformare.

Dacă brandul va rezista înseamnă că şi-a consolidat numele, dacă nu, ei spun că acesta este momentul ca emisiunea să se oprească, lăsându-i pe fani să ceară eventual revenirea ei.

La încheierea ediţiei de aseară, Mihai Găinuşă le-a promis telespectatorilor că îl vor vedea din nou săptămâna viitoare pe micile ecrane, iar după ce s-au oprit filmările, părintele Vasile a sfinţit studioul. Citiţi şi:

  • Mesajele cititorilor pentru Şerban Huidu: "Cronica nu va mai avea acelaşi succes fără tine"
  • Prima declaraţie publică a lui Şerban Huidu după accident: "Nu voi mai apărea în prim plan la Cronică"
  • Sergiu Nicolaescu: "Şerban Huidu trebuie să se întoarcă la profesia lui"