Ce l-ar fi șocat cel mai tare pe Nicolae Ceaușescu în 2019. Povestiri din Primăverii

Ce l-ar fi șocat cel mai tare pe Nicolae Ceaușescu în 2019. Povestiri din Primăverii

Alegerile prezidențiale în care românii au de ales între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se desfășoară la aproape 30 de ani de la Revoluție. Evenimentul de astăzi de aduce în mod inevitabil aminte de Nicolae Ceaușescu, căruia i-ar fi fost extrem de dificil să se adapteze vremurilor din prezent, dacă ar mai fi trăit. 

Serghei Mizil a vorbit duminică despre Nicolae Ceaușescu. În opinia sa, dictatorul s-ar fi împăcat destul de greu cu loviturile pe care le-au dat noua clasă politică și oamenii de afaceri.

„În primul rând, era foarte legat de țara asta. Era patriot, poate să-mi spună mie oricine, orice... Cred că l-ar fi încurcat... Să apară oameni. Ceea ce s-a întâmplat cu clasa politică după Revoluție, jafurile pe care le-au făcut, banii pe care i-au luat... Față de ce era pe vremea aia, cred că ar înnebuni. Numai de la un cartuș de țigări înnebunea lumea. Avea o chestie foarte sănătoasă: 'Vrei să fii demnitar? Nu ai casă, nu ai mașină, eu îți dau. Vrei să conduci, o faci cu ce-ți dau eu, nu vii să iei tu toată țara'", a declarat Serghei Mizil la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cât despre turul de scrutin de duminică, Serghei Mizil a observat o ură nejustificată între cele două tabere de susținători.

„A ajuns o ură națională, acest popor e despărțit în două. Oriunde merg, numai cu populism și scandal, fără niciun argument (...) Și dacă-l întrebi 'ai văzut ce vrea să facă ăla?', spune că nu", a declarat Serghei Mizil pentru sursa citată.