Serghei Mizil a vorbit duminică despre Nicolae Ceaușescu. În opinia sa, dictatorul s-ar fi împăcat destul de greu cu loviturile pe care le-au dat noua clasă politică și oamenii de afaceri.

„În primul rând, era foarte legat de țara asta. Era patriot, poate să-mi spună mie oricine, orice… Cred că l-ar fi încurcat… Să apară oameni. Ceea ce s-a întâmplat cu clasa politică după Revoluție, jafurile pe care le-au făcut, banii pe care i-au luat… Față de ce era pe vremea aia, cred că ar înnebuni. Numai de la un cartuș de țigări înnebunea lumea. Avea o chestie foarte sănătoasă: ‘Vrei să fii demnitar? Nu ai casă, nu ai mașină, eu îți dau. Vrei să conduci, o faci cu ce-ți dau eu, nu vii să iei tu toată țara'”, a declarat Serghei Mizil la Antena 3.

Cât despre turul de scrutin de duminică, Serghei Mizil a observat o ură nejustificată între cele două tabere de susținători.

„A ajuns o ură națională, acest popor e despărțit în două. Oriunde merg, numai cu populism și scandal, fără niciun argument (…) Și dacă-l întrebi ‘ai văzut ce vrea să facă ăla?’, spune că nu”, a declarat Serghei Mizil pentru sursa citată.