Evenimentul Zilei > Politica > Ce îi SOLICITĂ un deputat PNL Gabrielei Firea
Ce îi SOLICITĂ un deputat PNL Gabrielei Firea

Ce îi SOLICITĂ un deputat PNL Gabrielei Firea

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a solicitat primarului general Gabriela Firea să publice studiile în baza cărora a hotărât implementarea benzilor unice pentru transportul în comun.

„Doamna Gabriela Firea, vă rog să faceţi publice studiile în baza cărora aţi decis implementarea benzilor unice pentru transportul în comun. Acum, zona de Nord a Capitalei este complet blocată. (…) Doamna Gabriela Firea, în urmă cu un an, aţi promis o revoluţie în trafic. Ca parte a acestei revoluţii, au fost inaugurate benzile unice pilot destinate transportului în comun. Efectele relatate de sute de bucureşteni pe reţelele de socializare, dar şi de presă (…) nu sunt nici pe departe pozitive: zona de Nord a Capitalei a fost transformată într-o uriaşă parcare şi traficul a fost blocat, nu fluidizat. Plecând de la aceste relatări ale unor surse convergente, vă solicit publicarea studiilor care au condus la această decizie”, precizează Raeţchi, într-un comunicat de presă.

Raețchi adaugă că „deşi aţi promis revoluţionarea transportului public în 6 luni de la preluarea mandatului, promisiunile din campanie sau de la începutul mandatului nu au fost concretizate şi vă rog să comunicaţi termenele pentru finalizarea acestora: transport în comun gratuit, achiziţionarea a 500 de autobuze noi, introducerea wi-fi în mijloacele de transport în comun, parcări la intrarea în Bucureşti, aer condiţionat în mijloacele de transport în comun, transport RATB pentru judeţul Ilfov".

De asemenea, și consilierul municipal liberal Ciprian Ciucu a scris astăzi pe Facebook că „așa pățeşti atunci când faci benzi unice ca să le raportezi "la hectar" şi nu consulți specialişti în mobilitate urbană. Banda unică este în general o idee bună, dacă:

(1) ai benzi suficiente raportat la volumul traficului;

(2) ai un parc de autobuze suficient pt a asigura frecvența optimă;

(3) nu obturezi principala arteră de intrare în oraş;

(4) anunti din timp, iei masuri compensatorii cu privire la transportul public periurban, pentru a reorienta călătorii;

(5) faci o mare parcare in afara oraşului si duci până acolo transportulu in comun. Vezi, de aceea trebuia deja sa fi achizitionat autobuze.

Să dai cu vopsea e uşor…”.