Evenimentul Zilei > Social > Ce frigider să cumpăr? Combine frigorifice, o alegere înțeleaptă
Ce frigider să cumpăr? Combine frigorifice, o alegere înțeleaptă

Ce frigider să cumpăr? Combine frigorifice, o alegere înțeleaptă

Dacă vrei să cumperi un frigider nou, cu siguranță vei vrea să obții cea mai mare valoare cu cât mai puțin stres posibil.

Știi care este cel mai bun loc din casă în care să îți pui frigiderul sau diferența dintre un frigider și o combină frigorifică?

Căutând printre toate tipurile de frigidere, am inclus toate informațiile utile pentru tine pentru a face ușoară alegerea modelului potrivit de frigider.

Separat sau combine frigorifice?

Dacă ai un frigider și un congelator separat vei beneficia în primul rând de o mare flexibilitate. Vei putea alege dintr-o gamă largă de capacități, mai degrabă decât să te conformezi cu raportul de mărime stabilit de producător.

Obținerea a două aparate diferite îți oferă, de asemenea, mai multă libertate față de locul în care le plasezi. Acest lucru se întâmplă în special cu frigiderele mici, care se așază sub blatul bucătăriei și care oferă o mulțime de spațiu de depozitare în timp ce stau sub un blat existent.

Cu toate acestea, merită să ai în vedere și combinele frigorifice. Combinele frigorifice sunt cele mai populare tipuri de frigider, precum și cele mai ieftine și mai ușor de instalat. Ele constau dintr-o unitate frigorifică sus și o unitate frigorifică jos, respectiv frigider și congelator, deși poți găsi modele unde acestea sunt invers.

În mod obișnuit, acestea au o capacitate de 200 – 300 litri, care este distribuită pe trei sau patru rafturi de frigider, două sau trei sertare în congelator și depozitare pe uși.

Principalul avantaj al unor combine frigorifice este că pot elibera spațiu, ceea ce le face ideale dacă nu ai spațiul pentru două aparate separate. De asemenea, este posibil să economisești costurile de funcționare folosind un aparat combinat.

Pe de altă parte, unele combine frigorifice pot fi restrictive în ceea ce privește poziționarea – în special cu design-uri mai mari.

Combine frigorifice freestanding

Avantaje

Combine frigorifice freestanding (independente) sunt mult mai ușor de instalat decât stilurile integrate și mai ieftine decât modelele în stil american. Probabil că facturile tale la energie electrică vor fi mai mici.

Poți lua cu ușurință combina frigorifică dacă decizi să te muți, ceea ce este mai dificil în cazul modelelor integrate.

Fiecare brand are numeroase modele în ofertă, cu o gamă largă de culori, dimensiuni și prețuri. Poți alege, de asemenea, raportul dintre spațiul frigiderului și cel al congelatorului, în funcție de necesitatea de a păstra mai multe alimente proaspete sau congelate.

Combinele frigorifice independente au o dimensiune standard de 55 până la 65 cm lățime, 180 până la 190 cm înălțime și 60 până la 65 cm adâncime. Sunt disponibile modele puțin mai subțiri sau mai înalte dacă ai spațiu limitat sau vrei spațiu suplimentar.

Dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj al modelelor de combine independente este că opțiunile cu prețuri mai mici pot fi puțin de bază în ceea ce privește designul. De asemenea, este mai puțin probabil să obții funcții utile, cum ar fi tehnologia no frost și funcțiile de răcorire rapidă, decât dacă alegi un model mai scump.

Comenzile sunt adesea de bază, cu afișaje simple și cadrane manuale ale termostatului. Modelele independente au mult mai puțin spațiu de stocare decât modelele în stil american.

Combine frigorifice integrate

Combinele frigorifice integrate sunt similare modelelor independente, dar concepute pentru a fi ascunse de dulapurile de bucătărie. Acest lucru te poate ajuta să obții un aspect modern și unitar în bucătărie.

Avantaje

Acest stil de combine îți permite să păstrezi unitar aspectul bucătăriei. Dacă ai redecorat bucătăria recent, atunci nu trebuie să îți faci griji că vei distruge estetica. De asemenea, pot fi mai subțiri și mai compacte decât modelele standard.

Dezavantaje

Diversitatea de combine frigorifice integrate disponibile este mult mai mică decât versiunile independente și sunt, de asemenea, mai scumpe. Instalarea poate fi complicată, așa că probabil vei dori să soliciți vânzătorului sau unui profesionist să o instaleze.