Ce e nou la Bienala de la Veneţia

Ce e nou la Bienala de la Veneţia

Bienala de la Veneţia ajunge în acest an la cea de-a 69-a ediţie. Evenimentul cinematografic, care se va desfăţura în perioada 29 august - 8 septembrie, aduce câteva noutăţi, cele mai multe finnd legate de organizare.

Prima dintre ele face referire la un acord al organizatorilor încheiat cu municipalitatea din Veneţia, acord care prevede construierea unui foaier mai spaţios şi mai elegant în Palazzo del Cinema. Spaţiul urmează astfel să devină mai primitor pentru public şi invitaţi. Proiectul de extindere cuprinde şi două dintre cele mai faimoase săli de proiecţie, Pasinetti şi Zorzi, care vor fi  mai încăpătoare cu 50 de locuri.

O altă noutate a Festivalului de Film de la Veneţia se adresează cumpărătorilor de film care, din acest an, vor avea posibilitatea de a viziona toate filmele pe care vânzătorii le au de oferit, în plus faţă de filmele prezente în bienală.

Pentru a atrage profesionişti din întreaga lume, spaţiul de la Excelsior Hotel va fi amenajat într-o structură trifold nouă, complet echipat şi primitor, care va cuprinde şi Biblioteca Video Digitală şi Clubul Centrului de Afaceri şi Industrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biblioteca Video Digitală va avea 40 de staţii video şi va fi, de asemenea, deschisă furnizorilor care nu au filme selectate pentru expoziţie.

Centrul de Afaceri va fi o zona de recepţie pentru profesionişti, unde vor fi furnizate informaţii şi vor fi  făcute înregistrările pentru intrarea la Biblioteca Video Digitală, oferind servicii de secretariat, calculatoare şi servicii Wi-Fi. Marea deschidere, cu thriller politic

Filmul care va rula în deschiderea bienalei de la Veneţia este un thriller politic, "The Reluctant Fundamentalist", semnat de regizoarea indiană Mira Nair. Inspirată dintr-un roman de succes tradus în peste 25 de limbi, pelicula prezintă povestea unui tânăr pakistanez, absolvent al Universităţii Harvard, consultant pe Wall Street, împărţit între visul său american şi rădăcinile pakistaneze.

Din distribuţie fac parte Riz Ahmed, Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Liev Schreiber, Martin Donovan, Om Puri şi Shabana Azmi.

"În deschiderea festivalului va rula un film extrem de stimulator din punct de vedere intelectual. Mira Nair a realizat o remarcabilă ecranizare a unui roman care aduce în prim plan un subiect de actualitate, integrismul în toate formele lui", apreciază Alberto Barbara, preşedintele Festivalului de Film de la Veneţia. Juriul din acest an al Festivalului de Film de la Veneţia va fi format din Marina Abramovic, Laetitia Casta, Peter Ho-Sun Chan, Ari Folman, Matteo Garrone, Ursula Meier, Samantha Morton şi Pablo Trapero şi va fi prezidat de cineastul american Michael Mann. În seara de închidere a evenimentului ei vor decerna trofeul Leul de Aur pentru cel mai bun film, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, premiul special al Juriului, Coppa Volpi pentru cel mai bun actor, Coppa Volpi pentru cea mai bună actriţă, premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai bun actor/actriţă debutant (ă), premiul pentru cea mai bună contribuţie tehnică şi premiul pentru cel mai bun scenariu.