Evenimentul Zilei > Sport > Ce drum și-a dorit Marilena Hagi să urmeze Ianis în viață. „A vrut să-l trimită la…”
Ce drum și-a dorit Marilena Hagi să urmeze Ianis în viață. „A vrut să-l trimită la…”

Ce drum și-a dorit Marilena Hagi să urmeze Ianis în viață. „A vrut să-l trimită la…”

Gică Hagi a dezvăluit, într-un interviu acordat celor de la theathletic.com, că soția sa, Marilena, și-ar fi dorit ca Ianis să pună școala pe primul loc.

Potrivit „Regelui”, Marilena Hagi ar fi preferat ca fiul ei să studieze la Cambridge. Patronul de la Viitorul a mai spus că nu și-a dorit să-i influențeze traseul lui Ianis, ci să aleagă să facă ceea ce își dorește cel mai mult.

Ianis a crescut o mentalitate foarte clară. Mama lui a vrut să-l trimită la Cambridge, dar dorinţa lui a fost fotbalul. El a luat decizia, nu eu. Sunt fericit că a devenit jucător de fotbal, dar nu l-am forţat să facă acest lucru. Fiica mea, Kira, este actriţă şi regizor. Şi ea a decis singură. Le-am spus copiilor să facă ce îşi doresc ei. Ianis a spus că vrea să fie fotbalist, Kira a spus vrea să devină actriţă”, a declarat Hagi pentru theathletic.com.

Mai mult, Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers și legenda lui Liverpool, l-a caracterizat pe Ianis: „Are două tunuri în picioare, pentru că așa a crescut. Nu știu dacă i se datorează tatălui său ori unuia dintre antrenorii lui sau dacă Ianis însuși a căutat acest lucru. E excelent că, la vârsta lui, are ambele picioare atât de puternice și precise.

Îmi amintesc exersând cu stângul încă de când aveam patru sau cinci ani, iar piciorul meu stâng nici nu se apropie de acuratețea lui. Mă întreb când a început el? Și a insistat. Cel mai mare compliment este că oamenii care îl privesc în premieră nu sunt siguri care parte e mai tare. Se simte în largul lui și cu stângul, și cu dreptul. E un puști inteligent și engleza lui e solidă.

Prima mea discuție cu el a fost diferită față de cele pe care le am cu jucătorii normali. Insista să-mi pună întrebări, să afle cum jucăm și unde credem că s-ar potrivi. De când a venit, a stat mult în camera analistului.

Vrea să se adapteze cât mai repede și să se obișnuiască aici cu echipele și cu fotbaliștii adverși. Îi place să descopere jocul. Ne-a impresionat și pe teren, și în afara lui. Hagi are o pasă foarte bună și poate face diferența în ultima treime. E un talent în atac. Îi place să cerceteze jocul”, l-a caracterizat Stevie G. pe Ianis.