Evenimentul ZileiPoliticaCe DECLARAŢII a făcut Raluca Turcan despre raportul MCV

Ce DECLARAŢII a făcut Raluca Turcan despre raportul MCV

Ce DECLARAŢII a făcut Raluca Turcan despre raportul MCV
Preşedintele Interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că monitorizarea României de către Comisia Europeană în ceea ce priveşte Justiţia va continua din cauza PSD şi ALDE, formaţiuni care nu se abţin de la ”subminarea Justiţiei”.

”Planul coaliţiei PSD-ALDE de a-i face scăpaţi pe protejaţii politici face un rău uriaş României, pentru că transmite mesajul că progresele înregistrate de ţara noastră nu sunt ireversibile. Tocmai această atitudine a PSD-ALDE ţine România într-o monitorizare care ne stigmatizează ca ţară. Dacă PSD şi ALDE s-ar abţine de la subminarea Justiţiei, mecanismul ar fi probabil ridicat mult mai repede. Progresele remarcate de raportul Comisiei Europene sunt substanţiale, dar cum facem un pas înainte, cum PSD şi ALDE vor să tragă România doi paşi înapoi”, a declarat Raluca Turcan, citată într-un comunicat al PNL.

Comisia Europeană a publicat miercuri, 25 ianuarie, cel mai recent raport pe care l-a elaborat în cadrul Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV) privind România, iar la 10 ani de la instituirea MCV, a făcut un bilanţ al măsurilor întreprinse de România în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, al realizărilor, al provocărilor nedepăşite încă şi al acţiunilor care sunt în continuare necesare pentru încheierea monitorizării în cadrul MCV.


Accesează: