Evenimentul Zilei > Politica > Ce datorii are Mihai Fifor? Trecutul l-a ajuns din urmă. Cine i-a arătat obrazul?
Ce datorii are Mihai Fifor? Trecutul l-a ajuns din urmă. Cine i-a arătat obrazul?

Ce datorii are Mihai Fifor? Trecutul l-a ajuns din urmă. Cine i-a arătat obrazul?

După ce secretarul general al PSD, senatorul Mihai Fifor, a fost propus pentru a ocupa funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice, liberalii au reacţionat imediat.

Astfel, preşedintele PNL Arad, eurodeputatul Gheorghe Falcă, îi aminteşte senatorului Mihai Fifor că a făcut mai multe promisiuni pentru judeţul Arad, dar care nu s-au materializat.

În acest context, Falcă a cerut  lui Fifor ca în viitorul mandat de vicepremier, dacă va fi numit, să îşi ducă la sfârşit angajamentele asumate.

De asemenea, la o conferinţă de presă Falcă şi preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, au prezentat câteva proiecte făcute de senatorul Mihai Fifor când a făcut parte de Guvern, arătând că acestea nu au fost duse la îndeplinire.

„Se pare că domnul Fifor va fi din nou în Guvernul României. Noi ştim că atunci când a fost ministrul Economiei nu am avut nicio realizare în municipiul Arad, când a fost ministrul Apărării, în loc să ne predea Cetatea Aradului, ea este blocată şi acum şi va fi blocată cât timp va exista guvern PSD. Împreună cu Primăria Arad şi Consiliul Judeţean, vrem să îi aducem aminte de lucrările abandonate de Guvernul PSD, să îi solicităm realizarea acestor investiţii în mandatul în care domnul Fifor va fi vicepremier al României”, a declarat Falcă.

Unul dintre proiectele promise că se vor realiza a fost preluarea Policlinicii CFR de către Ministerul Apărării. Fifor a promis că acest lucru va fi posibil până la finele anului 2018, iar policlinica va deveni un modern centru regional de diagnostic şi tratament.

„Vreau să îi aducem aminte domnului Fifor că a mers cu tam-tam, cu multă presă, cu oameni de pe la spitale, de la universităţi, la Policlinica CFR, care în loc să fie preluată de Consiliul Judeţean, unde este sistemul de sănătate, dânsul a dorit să o ducă în sistemul militar, iar acum avem o policlinică păzită. Dacă înainte aveam o policlinică părăsită, acum avem una păzită de armată, fără nicio investiţie acolo”, a spus Falcă.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a prezentat o serie de proiecte de infrastructură sau de sănătate care ar fi fost blocate la Bucureşti, unde nu s-au acordat  „semnăturile necesare”.

Cionca a amintit că Fifor şi alţi parlamentari PSD promiteau anul trecut că din decembrie 2018 vor fi reluate cursele Tarom de pe Aeroportul Arad, după ce ar fi avut discuţii cu reprezentanţii companiei.

„Au promis, noi am făcut cheltuieli, am pregătit din punct de vedere tehnic aeroportul aşa cum ni s-a cerut, personalul a fost pregătit, dar văd că, fără explicaţii, aceste curse nu se pun în practică”, a spus Cionca.

În urmă cu un an, clădirea fostei Policlinici CFR (închisă în 2014), din centrul municipiului Arad, a fost preluată de Ministerul Apărării pentru a fi amenajată acolo o secţie a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara. Ministrul de atunci al Apărării, senatorul Mihai Fifor, promitea că viitorul centru medical va fi cel mai modern din vestul ţării şi va deservi cu prioritate militarii, dar va fi destinat şi civililor. Ministrul spunea că proiectul va fi implementat până la finalul anului 2018, potrivit agerpres.ro