Evenimentul Zilei > Economie > CE companie angajează 600 de oameni în trei luni!
CE companie angajează 600 de oameni în trei luni!

CE companie angajează 600 de oameni în trei luni!

Producătorul francez de echipamente auto Faurecia urmează să deschidă o nouă fabrică de tapițerii pentru industria auto la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții totale de 12 milioane de euro.

Forța de muncă angajată a companiei, care s-a dublat din ianuarie 2015, va continua să crească odată cu crearea a 600 de noi locuri de muncă până în martie 2016, a anunţat compania.

Locul 4 în Europa și 7 la nivel mondial, Faurecia este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru industria auto. În noua fabrică din Râmnicu Vâlcea, compania va produce tapițerii textile și din piele pentru scaune auto. Cu un număr existent de 700 de angajați, Faurecia va angaja în final 1.600 de persoane, pe poziții de operatori de producție, specialiști tehnicieni, coordonatori de echipă și manageri.

Până în martie 2016, compania urmărește să angajeze, între alții, operatori mașini de cusut și pentru tăiere, operatori de producție, precum și specialiști în controlul calității și ingineri de producție. Până în 2019, ca urmare a altor două etape ale procesului de extindere a unității de producție, suprafața fabricii aproape se va dubla, de la 12.000 la 22.000 de metri pătrați.