Evenimentul Zilei > International > Ce cauțiune s-a stabilit pentru ucigașul lui Floyd. Cifra nu este deloc de neglijat
Ce cauțiune s-a stabilit pentru ucigașul lui Floyd. Cifra nu este deloc de neglijat

Ce cauțiune s-a stabilit pentru ucigașul lui Floyd. Cifra nu este deloc de neglijat

 Cauţiunea în cazul fostului ofiţer de poliţie, Derek Chauvin care l-a ţintuit la pământ pe George Floyd timp de aproape nouă minute, înainte de decesul acestuia a fost stabilită de un tribunal din Minneapolis la 1 milion de dolari.

 

Derek Chauvin (44 de ani) a acceptat condiţiile tribunalului, care includ să nu contacteze familia lui Floyd, să nu lucreze în sfera securităţii, să nu părăsească statul Minnesota şi să predea armele de foc, relatează presa internațională.

Chauvin a compărut pentru scurt timp luni la tribunalul din Minneapolis, următoarea audiere fiind programată pentru 29 iunie.

Poliţistul alb este văzut într-o înregistrare cum îl ţine la pământ pe afro-americanul Floyd în timp ce acesta se plânge că nu poate să respire, scrie Agerpres.

Moartea lui George Floyd în timpul unei arestări brutale, la finele lui mai, a declanşat un val de proteste în SUA şi în lume. Cei patru polițiști care l-au imobilizat sunt puși sub acuzare.

În ultimele 20 de minute din viaţă, George Floyd a fost ameninţat cu pistolul de unul din cei patru poliţişti implicaţi în arestarea sa, arată rechizitoriul depus joi la dosar de procurori, scrie Agerpres.

Bănuit că ar fi plătit la magazin cu o bancnotă falsă de 20 de dolari, Floyd a fost scos de poliţişti din mașină și dus spre cea a poliției. El i-a rugat pe agenţi să nu îl închidă în spatele maşinii poliţiei, deoarece suferă de claustrofobie.

În timp ce era întins la pământ, cu gâtul sub genunchiul poliţistului Derek Chauvin, Floyd a spus la un moment dat „Mor!”, la care i s-a replicat „Vorbeşti foarte bine”.

Când un coleg s-a arătat îngrijorat de starea lui Floyd şi a întrebat dacă acesta nu ar trebui întors pe o parte, Derek Chauvin, înregistrat video ţinând genunchiul pe gâtul arestatului, a răspuns: „Nu, să stea liniştit unde l-am pus”.