Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce cadou uriaș a primit Simona Halep chiar de ziua ei
Ce cadou uriaș a primit Simona Halep chiar de ziua ei

Ce cadou uriaș a primit Simona Halep chiar de ziua ei

Simona Halep s-a impus cu ușurință în primul meci de la turneul de la Roland Garros, într-o zi specială din viață ei.

Performanță deosebită a Simonei Halep în turul 1 de la Roland Garros. Ea a reușit să câștige în fața Sarei Sorribes Tormo, cu scorul de 6-4, 6-0. Celebra tenismenă română va juca în turul 2 cu câștigătoarea dintre Irina Begu (30 de ani, 73 WTA) și Jil Teichmann (23 de ani, 54 WTA). Meciul se va desfășura tot astăzi, în jurul orei 16:30.

Vremea nu a fost favorabilă debutului turneului de la Roland Garros. Jucătoarele au simțit stropi reci de averse, cu vânt și frig. Rolland Garos, care este al doilea a turneu de Mare Șlem al anului a devenit sumbru din cauza pandemiei.  Jucătorii norocoși au fost cei programați să joace pe arena Philipphe Chatrier, cea care are un acoperiș din acest an.

Cine a fost dușmanul jucătorilor

Frigul cauzează probleme jucătorilor, printre care se află și Simona Halep. Ea a fost nevoită să joace chiar de ziua ei contra Sarei Sorribes Tormo, 70 WTA , în al doilea meci al zilei. Simona Halep, cea care a câștigat în anul 2018 turneul, a vorbit înainte de debutul în primul său meci despre frigul de la Paris.

Ea spune că nu se împacă prea bine cu vremea rece. Simona Halep a venit la întâlnirea din primul tur cu o bluză cu mânecă lungă și cu o pereche de colanți negri pe sub echipamentul pe care l-a purtat la Roma.

Cu ce minge se joacă la Roland Garros

Aceasta este o problemă și de desfășurare a jocului, deoarece factorii exteriori au un mare impact. În afară de vreme, anul acesta la Roland Garros mingea oficială e Wilson, după ce în ultimii ani s-a jucat cu Babolat. Mingea Wilson este una grea și sare mai puțin. Acest lucru s-a observat și în primele schimburi din partida Halep-Tormo.

„Fiecare meci e o luptă

„Fiecare meci e o luptă”, spunea Simona Halep, sărbătorita zilei înainte de începutul partidei. Simona Halep a avut nevoie de câteva minute pentru a intra în joc și pentru a se obișnui cu jocul adversarei sale. După două intervale de break-re-break, Simona a reușit să se echilibreze și să găsească antidotul pentru jocul de zgură al adversarei sale.

A câștigat chiar de ziua ei

În game-ul al zecelea, Simona a strâns pumnul, semn că simte ritmul și că totul e bine. După 46 de minute, Simona Halep s-a impus, ea fiind aplaudată de puținii spectatori care au putut intra pe cea mai mare arenă din complex.

De la 3-4 în primul set, românca a câștigat zece game-uri consecutive. Simona Halep a câștigat cu- 6-4, 6-0 . Ea a zâmbit pentru cadoul pe care și l-a oferit la împlinirea a 29 de ani.

În turul următor, miercuri, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea din meciul Irina Begu-Jil Teichmann, partidă care se va desfășura tot duminică. Simona Halep a adunat 29 de victorii în cele unsprezece participări de până acum. Ea a avut 11 victorii consecutive pe zgură în acest sezon.

Care ar putea fi cea mai puternică adversară Simonei Halep

Cea mai periculoasă adversară de pe partea de tablou a Simonei pare a fi Kiki Bertens (28 de ani, 8 WTA), favorita numărul 5. Iată cum ar putea arăta traseul Simonei Halep la Roland Garros:

Turul 2 – Irina Begu
Turul 3 – Amanda Anisimova
Optimi – Marketa Vondrousova
Sferturi – Johannna Konta/Svetlana Kuznetsova/Kiki Bertens
Semifinale – Elina Svitolina/Elise Mertens/Victoria, potrivit www.gsp.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: