Ce avere are ministrul Energiei, Victor Parlicov

Ce avere are ministrul Energiei, Victor Parlicov Victor Parlicov / Sursa foto: Facebook/ Victor Parlicov.

Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, și-a depus declarația de avere pentru anul 2023, potrivit cerințelor din lege.

Câștiguri din salariul de ministru

Din declarația de avere depusă de Victor Parlicov reiese că acesta a câștigat, din funcția pe care o are ca ministru, suma de aproximativ 503.000 de lei moldovenești.

De asemenea, ministrul Energiei a încasat, în anul 2023, diverse venituri din servicii de consultanță, de management, din cursuri și traininguri, precum și din dobânda la depozitele bancare pe care le deține.

În plus, familia Parlicov a primit anul trecut și peste 181.000 de lei moldovenești sub formă de ajutoare pentru nașterea unui copil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Parlicov e un om activ

De asemenea, în declarația de avere depusă de ministrul Energiei, Victor Parlicov, sunt trecute și veniturile obținute din serviciile prestate înainte de a prelua funcția de ministru, astfel:

  • 2720 ​​lei pentru consultații pentru Tetra Tech Es din Chișinău;
  • 72.596 lei pentru servicii de management pentru Green City Lab Moldova;
  • 5518 lei pentru instruire pentru Centrul de Informare și Documentare NATO.

Ministrul Energiei mai deține, potrivit declarației de avere, 38 de terenuri agricole. Patru dintre acestea sunt trecute pe numele unei rude.

Iar în alte trei cazuri, Victor Parlicov a declarat că deținea o treime din teren. De asemenea, pentru 25 din aceste terenuri, deține doar jumătate din suprafață, iar în șapte cazuri ministrul energiei este singurul proprietar.

Ministrul Energiei a precizat că aceste terenuri au fost achiziționate între anii 2013 și 2017.

Câți bani are în conturi Victor Parlicov

De asemenea, potrivit declarației de avere pentru anul 2023, Victor Parlicov deține apartamentul în care locuiește. Este vorba despre un apartament cu o suprafață de 71 de metri pătrați, achizitionat în anul 2013, cu 450.000 de lei moldovenești.

Ministrul Energiei deține și un autoturism VAZ-21083. Dar, potrivit TV8, această mașină a ars în 2005, dar Victor Parlicov a explicat că nu a avut timp să o anuleze.

În fina, ministrul Energiei a trecut în declarația de avere și 14 conturi bancare, dintre care 11 sunt deschise pe numele său. Suma totală din conturi este de circa 190.000 de lei.