Evenimentul Zilei > Politica > Ce ascunde audierea lui Dan Barna la DLAF. „A ieșit victorios”
Ce ascunde audierea lui Dan Barna la DLAF. „A ieșit victorios”

Ce ascunde audierea lui Dan Barna la DLAF. „A ieșit victorios”

Dan Barna, liderul USR, a fost audiat de DLAF (Departamentul pentru lupta antifraudă), după 2 ani de la apariția unor acuzații pe numele său.

Vicepremierul Dan Barna a fost audiat, joi, la DLAF, iar la ieșire a spus că a avut ocazia să clarifice anumite lucruri neclare.

„Am solicitat întâlnirea de peste doi ani, din 2019, din campania electorală, când, în urma acelui articol, a fost o autosesizare a DLAF-ului.

Când am primit invitația m-am bucurat că, în sfârșit, aveam ocazia să clarific anumite lucruri care erau neclare.

A fost un dialog civilizat, un dialog de câteva zeci de minute.

Dan Barna, audiat la DLAF

Au fost întrebări destul de banale. Legate de trei formulare de participanți la proiect. Dacă semnătura era a mea sau nu și am clarificat de ce nu eram într-o situație de conflict de interese în ceea ce însemnau angajații de la acea croitorie de la Sibiu, unde a fost și sora mea printre angajați”, a spus Dan Barna după audierile de la DLAF.

„Sunt optimist că vom ajungem într-un termen, sper eu, scurt și nu vom aștepta încă doi ani pentru a închide această poveste pentru care am consumat energie, eu și colegii din USR PLUS.

Nu a fost nicio concluzie. Inspectorii și-au notat ce am spus, au zis că nu au niciun fel de probleme. Lucrurile sunt clare.

Procedural era necesar să existe și acest interviu al meu. Din ce mi-au spus, nu mai e cazul de o nouă invitație”, a mai declarat Barna.

Reamintim că Rise Project a publicat, în 2019, un articol în care acuza firma lui Dan Barna că multe proiecte au eşuat. Se spunea că liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

În replică, Dan Barna a cerut ca DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA, pentru că știe că „asta e comanda politică pe care au primit-o”.

Citește și: Dan Barna, fotografii “compromițătoare”! Sunt virale pe internet!

De ce a fost audiat tocmai acum Dan Barna la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă

„El a fost chemat la DLAF. La autoritatea care se află sub coordonarea Guvernului. Și a domnului Barna care este vicepremier. Și domnul Barna a spus foarte bine: „m-au invitat”.

Domnul Barna a ieșit după 40 de minute. Victorios cumva. A spus că nu a fost nicio problemă și că lucrurile sunt clare”, a spus Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, sâmbătă seară la emisiunea „Descoperiți” de la Antena 3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.