Liderul PSD a reafirmat că partidul va avea propriul premier după alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

"Dacă ALDE va câştiga alegerile, mi se pare o dorinţă îndreptăţită a domnului Tăriceanu. Noi pe principiul ăsta mergem – cine câştigă alegerile, în mod firesc, trebuie să propună funcţia de prim-ministru, pentru că are cea mai mare legitimitate de la poporul român. Noi ne facem campanii separate, noi avem programul nostru, pe care îl prezentăm. ALDE are o campanie separată şi fac acelaşi lucru. Au ales să-şi anunţe intenţia domnului Tăriceanu pentru a fi un posibil viitor prim-ministru. Nici nu ajută, nici nu ne deranjează. Noi ne ducem campania în continuare", a declarat, aseară,  Liviu Dragnea, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, social-democraţii nu vor intra într-o majoritate parlamentară în care să nu aibă premierul, care va fi o persoană "cu autoritate, care ştie programul de guvernare". 

"PSD nu intră într-o majoritate guvernamentală decât dacă va câştiga alegerile, decât dacă premierul va fi nominalizat, propus de PSD. PSD nu va intra într-un guvern în care să nu aibă premierul, pentru că pe noi ne interesează foarte mult ca ceea ce am spus oamenilor să se şi împlinească. Programul nostru de guvernare poate fi aplicat de mâine. (…) Şi garanţia că va fi pus în aplicare acel program (…) va fi un premier de la PSD, cu autoritate, care a lucrat şi care ştie programul de guvernare, care să-şi facă o echipă guvernamentală împreună cu aliaţii, dacă vor dori să facă alianţă cu noi, şi în patru ani România să devină tot ceea ce ne dorim cu toţii", a mai arătat Liviu Dragnea. 

Copreşedintele ALDE şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a fost desemnat, duminică, de către colegii săi de partid drept candidatul formaţiunii politice pentru funcţia de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie.