Marian Giurea (foto) avea 47 de ani, o familie frumoasă și o meserie care îi asigura o viață liniștită, șofer de tir ”pe comunitate”. Adică lucra în Franța, pentru o firmă franceză și era plătit direct în euro, cu 2.500 – 3.000 de euro.

Românul a dat însă dovadă de o mare naivitate: să nu creadă în pericolul adus de noul coronavirus. La mijlocul lunii martie, Marian Giurea posta un mesaj de negație, pe contul său de facebook. ”Bună ziua la toată lumea, am și eu o întrebare la cine știe să dea un răspuns. Am văzut că în toată lumea spun ca mor milioane de oameni și sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona ? Va rog frumos să-mi ziceți și mie să nu mor prost vă pup”, scria Giurea pe 17 martie, la 18.20. Mesajul a fost comentat energic de alți români, care nici ei nu credeau că virusul poate fi letal.

La acest mesaj, șoferul de camion a scris și alte comentarii, precum: ”Dacă vedeți cu ochi voștri îmi ziceți și mie să nu mor prost”, sau ”Au murit mii de oameni în Italia oare nu a fost nici măcar un roman? Italia e considerată România,  unde sunt bolnavii … de ce nu a postat unul ca i-a murit cineva drag care a avut Corona?”, a mai scris Giurea.

Timpul a trecut, și după doar 23 de zile, aflăm de la Bogdan Dragunov, fiul lui Giurea, că acesta a decedat ca urmare a infecției de coronavirus. ”Odihnește-te în pace dragă tată ! Toată familia te iubește și ne vei lipsi enorm, ai decedat din cauza virusului ăsta nemernic, mereu ai fost bun si grijuliu cu mine, o să încerc să te fac mândru de mine în anii viitori și să sperăm că de acolo vei avea grije de cei doi bunici ai mei. Nu am cuvinte să descriu durerea pe care o am, încercăm să fim tari și sa fim sudați alături de tot neamul. La revedere dragă tată ! Te iubesc”, a scris fiul lui Giurea, pe contul acestuia de Fcebook.

Pagina de socializare a explodat, din nou de mesaje, unele de ironie, altele de părere de rău.