Evenimentul Zilei > Politica > Ce a pățit deputatul USR după ce a scris prostii despre Fecioara Maria?
Ce a pățit deputatul USR după ce a scris prostii despre Fecioara Maria?

Ce a pățit deputatul USR după ce a scris prostii despre Fecioara Maria?

Deputatul Iulian Bulai a scris pe Facebook că Fecioara Maria a fost o „mamă surogat”. Reacțiile oamenilor la postarea acestuia.

Iulian Bulai, deputat USR, s-a gândit ca în ziua de Crăciun să aducă în atenția românilor problema copiilor abandonați, într-un mod scandalos. Folosindu-se de sărbatoarea nașterii Domnului Iisus Hristos, ca orice progresist ce se respectă o cataloghează pe Fecioara Maria ca „mamă surogat”, iar pe Iosif „un tată trecut de prima tinerețe”, „care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

Catolic credincios

Culmea este că Iulian Bulai se consideră un catolic credincios, care în ziua de Crăciun a decis să-și exprime punctul de vedere asupra Nașterii Domnului. Postarea este din data de 25 decembrie, ora 14.39:

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili – nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.

Crăciun fericit tuturor!”.

Un progresist insistent

În a doua zi de Crăciun, Iulian Bulai a revenit, postând o fotografie cu o păpușă, singură, pe niște baloți de paie într-o biserică, alături de următorul text:

„Un copil nou născut.

Părinții nu s-au trezit încă după sărbătoarea de ieri. Oaspeții au plecat. Casa este goală.

El râde.

Mii de copii așteaptă o familie în România. Uneori singuri. Uneori în instituții. Uneori în plasament. Adopția este o soluție pentru ei. În țară sau în străinătate.

Crăciun fericit în continuare!”.

Comentarii furioase la postarea lui Bulai

Dan Andronic: Progresismul afectează grav sănătatea creierului! Este singura concluzie civilizată pe care o poți avea după ce citești inepțiile deputatului USR!

Mirel Curea: Domnule Bulai, sper că ați comis postarea la beție, căci alcoolul poate fi circumstanță atenuantă pentru ridicol.

Simona Ionescu: Un dobitoc! Ca să se știe că această calitate nu și-a arogat-o pe vecie Tudor Postelnicu! Cred că ăluia nu i-ar fi trecut prin minte să-i spună lui Ceaușescu așa ceva.

Robert Nicolae Turcescu: Amice, esti idiot.

Radu Buzăianu: Și uite așa, caraghiosul ăla cu Fecioara Maria fertilizată in vitro și familia lui Iisus, familie dezbinată a ajuns celebru. Îl știe lumea. Mecanismul ăsta al celebrității. Curând lumea îl va ști fără să știe de ce îl știe. Dar, fabuloși sunt o categorie de stupizi pe care îi identific în comentarii la articolele care au preluat prestigioasa teorie. E un fel de om, ateu, care se înviorează de fiecare dată când e contestat creștinismul. Doar că prestigiosul comentariu la Crăciun nu e ateu. Omul nu zice că nu s-a întâmplat. Ci comentează într-un fel stupid ce s-a întâmplat. E un fel al omului fără Dumnezeu de a se bucura la stupid. Se înviorează. Se agită. Nu se mai simte singur. Că e un moment de singurătate și nedumerire al ateilor de Crăciun.

Crina Dobre: Iar ai lovit? Cap de cretă! Lasă deputăția, nu meriți, reciți poeziile bolșevice.

Sergiu Daniel Bulică: Tu ai citit, tată, ce-ai scris? Lasă-te frate de fumat chestii bizare.

Liliana Maria Nastase: Sigur vă simțiți bine? Sper ca astfel de rușini să nu mai existe vreodată în Parlamentul României…

Valentin Ciuraru: M-ai șocat, Iulian! Ești romano-catolic. Ai crescut într-o comunitate mare de romano-catolici. Ești absolvent de liceu catolic. Cum ai putut tasta inepția de mai sus?

Gina Artenie: Ce pretenții să ai de la USR, atâta timp cât un deputat o numește pe Maica Domnului „mamă surogat”? Nu sunt fanatică ortodoxă, dar sună foarte urât… Să vă fie rușine! Să le spuneți și bătrânelor din comuna din care veniți din judetul Neamt ca Fecioara Maria a fost „mamă surogat”. Cu aceste cuvinte m-ați determinat să nu vă mai urmăresc. La urma urmei, nu sunteți decât un alt politician surogat.

La acest ultim comentariu, Iulian Bulai s-a socotit dator să precizeze: Gina Artenie exact despre asta e vorba. Maria este purtătoare de Dumnezeu. Ideea de mama e absentă în chestiunea veșniciei lui Dumnezeu. Maria e purtătoare.