Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a făcut regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei soților Ceaușescu. Dezvăluire din arhivele regale
Ce a făcut regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei soților Ceaușescu. Dezvăluire din arhivele regale

Ce a făcut regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei soților Ceaușescu. Dezvăluire din arhivele regale

Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns în grădinile Palatului Buckingham pentru a nu da ochii cu Elena și Nicolae Ceaușescu. Informațiile apar în arhivele regale și vor fi folosite într-un nou documentar, aflat în lucru, despre familia regală a Marii Britanii.

Potrivit datelor istorice, regina Elisabeta a II-a îl detesta atât de mult pe Ceaușescu, încât, atunci când a ieșit să își plimbe câinii, s-a ascuns pentru a nu fi nevoită să vorbească cu liderul român, arată digi24.ro.

Este pentru prima dată în istoria domniei ei, când, spun istoricii britanici, regina Elisabeta a II-a s-a văzut nevoită să se ascundă în propria grădină pentru a nu da ochii cu cineva.

Deși Elena și Nicolae Ceaușescu au fost primiți cu toată pompa la Buckingham, suverana britanică nu și-a dorit niciun moment această vizită, a fost însă nevoită să o accepte pentru a nu pune în pericol un acord economic. (Foto-Guliver/GettyIimages)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.