Băiețelul în vârstă de un an și zece luni a fost operat pe 20 octombrie 2018, la Spitalul Sanador din Capitală. Câteva ore mai târziu, micuțul a murit. Din raportul specialiștilor Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici" a rezultat că copilul a murit în urma unei hemoragii interne produse după operație.

 „Moartea (…) a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragie, apărută în urma unei intervenții chirurgicale pentru «testicul necoborât stâng»”, au  specificat medicii legiști în raport, conform libertatea.ro

Specialiștii INML au mai menționat că atât diagnosticul preoperator, cât şi indicaţia chirurgicală au fost corecte. 

„În cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicație hemoragică cu evoluție insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată”, au menționat în raport medicii legiști. 

Raportul medico-legal a fost dat anchetatorilor după mai bine de două luni de la decesul copilului. Acest raport a ajuns la dosarul deschis la  Parchetul Tribunalului București. Anchetatorii vor decide dacă vor fi puse persoane sub acuzare pentru ucidere din culpă. Până în prezent, cercetarea a fost făcută doar asupra faptelor. 

Ştefan Alexandru Duţă a fost operat în 20 octombrie 2018 pentru "testicul necoborât stâng", la Spitalul Sanador din Capitală. Micuțul s-a simțit tot mai rău după ce s-a trezit din anestezie. Câteva ore mai târziu,în noaptea de 20 spre 21 octombrie, a făcut stop cardio-respirator și a murit.