Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că indiferent cine va veni la guvernare trebuie să înceapă o reaşezare a administraţiei publice şi că aceasta e singura modalitate de aplicare a unui program de guvernare eficient, potrivit agerpres.ro.

"Indiferent cine va veni la guvernare, un viitor guvern, o viitoare majoritate, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, are neapărat nevoie din punctul meu de vedere să treacă sau să înceapă cu un proces de reaşezare, de reformare a administraţiei publice, măsuri clare de creştere a eficienţei administraţiei publice. (…) E nevoie de o reaşezare a aparatului administrativ pe criterii de profesionalism, pe criterii de competenţă", a spus prim-ministrul la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanţei publice şi reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria.

Cioloş a adăugat că a constatat acest lucru încă din primele luni de guvernare însă nu a existat "apetitul politic" necesar pentru a se trece la o reformă a administraţiei.

"Am lucrat în primele luni la un astfel de pachet de reformare (…) şi am pregătit chiar o dezbatere publică cu câteva propuneri de idei de reformare. (…) Probabil într-un an preelectoral, într-un context în care era vorba de o relaţie dintre Parlament cu un guvern independent, fără o majoritate clar definită şi obiective clar asumate din acest punct de vedere, am constatat, din păcate, în urma acestei dezbateri publice pe care noi am dorit să o lansăm, lipsa apetitului de a aborda frontal aceste subiecte şi atunci, decât să dăm dovadă doar de eroism în acest proces de reformare fără să avem convingerea, certitudinea că putem înrădăcina acest proces de reformă, am abordat lucrurile mai mult din punct de vedere strategic", a susţinut Cioloş.