Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a ascuns raportul din 10 august 2018. Cine s-a aflat la conducere. News Alert
Ce a ascuns raportul din 10 august 2018. Cine s-a aflat la conducere. News Alert

Ce a ascuns raportul din 10 august 2018. Cine s-a aflat la conducere. News Alert

Desecretizarea raportului protestului violent din 10 august 2018 a scos la iveală faptul că ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, s-a aflat la conducere. Ea și-a întrerupt concediul și a preluat comanda în jurul prânzului, confirmă raportul desecretizat joi.

Potrivit raportului zilei de 10 august, când între protestatari și jandarmi a existat violențe, s-a notat că ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, a venit de urgență la sediul Ministerului Afacerilor de Interne, încă de la ora 12:00, chiar dacă în acte, se afla în concediu de odihnă.

La comandă, până în acel moment s-a aflat Marin Nucu, secretar de stat. Din momentul în care a venit Carmen Dan, s-au aflat la comandă practic, toți șefii, inclusiv subsecretarul de stat. Raportul are în jur de 20 de pagini, iar în acest moment se află la DIICOT.

În raport se precizează minut cu minut tot ce s-a întâmplat în data de 10 august, anunță realitatea.net.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că raportul privind protestul din 10 august 2018, desecretizat joi, poate ajuta și grăbi ancheta procurorilor DIICOT care instrumentează dosarul violențelor din Piața Victoriei.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august 2018. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.