În februarie, Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au inițiat un proiect pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României. La vremea respectivă, parlamentarii Opoziției au contestat dur această inițiativă, comentariile lor fiind luate în râs de Nicolae Bădălău, ministrul Economiei: „Îl aducem înapoi în țară ca să facem ghiuluri și inele”.

Declarația social-democratului a fost amendată de Ludovic Orban, care s-a folosit tocmai de acest argument pentru a justifica atacarea amendamentelor la Curtea Constituțională. 

Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în țară. Dacă vă aduceți aminte, ministrul Economiei Bădălău, întrebat fiind ce o să faceți cu aurul României, a spus că 'o să facem ghiuluri şi inele', asta a declarat domnul Bădălău”, a declarat la acea vreme Orban.

Nu a fost însă îndeajuns ca să îi convingă pe judecători, iar astăzi CCR a decis că propunerile sunt în spiritul legii și proiectul poate merge mai departe, informează Agerpres.