Evenimentul Zilei > Politica > CCR: Sesizarea lui Băsescu în cazul restituirii imobilelor preluate abuziv, admisă în parte
CCR: Sesizarea lui Băsescu în cazul restituirii imobilelor preluate abuziv, admisă în parte

CCR: Sesizarea lui Băsescu în cazul restituirii imobilelor preluate abuziv, admisă în parte

Judecătorii Curţii Constituţionale au admis în parte, azi, sesizarea fostului preşedinte Traian Băsescu cu privire la Legea de aprobare a OUG 115/2013 referitoare la restituirea imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist, stabilind că un articol este neconstituţional.

 "În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis, în parte, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art. IV din Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2013 pentru instituirea unui nou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la art. 6 alin.(1) din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi pentru prorogarea unor termene sunt neconstituţionale", a stabilit Curtea Constituțională, potrivit Mediafax.

Decizia este definitivă şi general obligatorie, şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului ministru.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis, în 11 decembrie 2014, preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea OUG 115/2013 pentru instituirea unui nou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la articolul 6 alineatul (1) din Legea 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi pentru prorogarea unor termene.