Evenimentul Zilei > Politica > CCR începe mâine discuțiile pe tema revizuirii Constituției
CCR începe mâine discuțiile pe tema revizuirii Constituției

CCR începe mâine discuțiile pe tema revizuirii Constituției

Curtea Constituţională a României începe mâine discuţiile pe marginea revizuirii Constituţiei, anunță Agerpres.

Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost înregistrat pe 7 februarie la CCR, iar Curtea trebuie să se pronunţe până pe 17 februarie asupra respectării dispoziţiilor constituţionale privind modificarea Legii fundamentale.

Potrivit legii, înainte de sesizarea Parlamentului pentru iniţierea procedurii legislative de revizuire a Constituţiei, proiectul de lege sau propunerea legislativă, însoţită de avizul Consiliului Legislativ, se depune la Curtea Constituţională, care este obligată ca în termen de 10 zile să se pronunţe asupra respectării dispoziţiilor constituţionale.

Curtea se pronunţă asupra proiectului cu votul a două treimi din numărul judecătorilor, iar decizia se comunică celor care au iniţiat propunerea legislativă ori, după caz, reprezentantului acestora. Proiectul de lege sau propunerea legislativă se prezintă Parlamentului numai împreună cu decizia Curţii Constituţionale.

În 4 februarie, Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat în unanimitate proiectul de modificare a Legii fundamentale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.