Curtea Constituțională a României a decis, marți, amânarea discuției pentru data de 9 aprilie în ceea ce privește iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei, care aparţine USR. Este vorba despre denumită iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, informează RTNews.

Judecătorii CCR doresc să facă o analiză aprofundată asupra inițiativei înainte de a da un verdict.

Această inițiativă propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: 

„Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Pe 12 februarie, Uniunea Salvaţi România anunţa că semnăturile iniţiativei civice „Fără penali în funcţii publice” au ajuns la CCR. Potrivit legii, judecătorii CCR au la dispoziţie 60 de zile calendaristice pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii textului propus.

 

 

Te-ar putea interesa și: