Într-una din rarele sale apariţii publice, la o conferinţă pe teme bugetare desfăşurată la Ministerul israelian de Finanţe, Cohen a meționat provocările pe care le reprezintă pentru eforturile de „acoperire” a ofiţerilor Mossad tehnologiile de recunoaştere facială şi documentele de identitate digitalizate. 

„Oriunde mergem, trebuie să ţinem cont de faptul că serviciile de securitate devin tot mai puternice. Puteţi să vă închipuiţi că o mare parte din problemele sau provocările agenţiei au legătură cu faptul că amprentele dvs., retina sau faţa dvs. devin practic un paşaport”, a spus Cohen, subliniind că astfel de măsuri sunt menite de regulă să ajute demersurile de combatere a terorismului şi nu contraspionajul. „Acest aspect, care ne afectează în foarte mare măsură, s-a schimbat foarte mult şi este în plină extindere”, a adăugat el. 

În 2010, Emiratele Arabe Unite au acuzat Mossadul de asasinarea la Dubai a unui furnizor de arme al mişcării radicale palestiniene Hamas şi a făcut publice înregistrări video cu echipa care a executat asasinatul, precum şi imagini cu paşapoartele occidentale – şi falsificate – ale membrilor echipei, ceea ce a pus Israelul într-o situaţie jenantă.

 

Te-ar putea interesa și: