Evenimentul Zilei > Social > Cazuri şocante! S-a trecut la distrugerea antenelor, teoria conspiraţiei a învins
Cazuri şocante! S-a trecut la distrugerea antenelor, teoria conspiraţiei a învins

Cazuri şocante! S-a trecut la distrugerea antenelor, teoria conspiraţiei a învins

Atacuri în lanț s-au năpustit peste antenele 5G, pe fondul unor teorii ale conspiraţiei precum că tehnologia ar fi cauza izbucnirii focarul de coronavirus.

Aşadar, asistăm la un val de atacuri care au vizat antene de comunicații 5G din Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Cipru, Belgia, dar și alte țări europene a avut loc în ultima perioadă, din cauza răspândirii unor teorii ale conspirației pe rețelele de socializare.

Războinicii anti-5G

Peste 60 de atacuri care au vizat antene 5G din Marea Britanie au avut loc, în ultima perioadă, premierul Boris Johnson declarând că aceste incendieri au fost cauzate de “o teorie a conspirației nebună”. În Olanda, au avut loc 22 de astfel de atacuri, în Irlanda trei, în Cipru două și câte unul în Belgia, Italia, Suedia și Finlanda.

Teoria conspiraţiei a învins: tehnologia 5G cauzează grave probleme de sănătate

Însă, abia în 2020, după ce au apărut informații că tehnologia 5G ar răspândi virusul COVID-19 în lume, atacurile asupra acestor rețele de comunicații s-au înmulțit.

Hanna Linderstål, o cercetătoare din Stockholm, a analizat timp de mai mulți ani grupurile online care se opun acestei tehnologii și a descoperit că nemulțumirile s-au accentuat atât de mult până la punctul în care atacurile au fost puse la cale pe rețelele sociale, precum Twitter, Facebook, Youtube sau chiar și, mai nou, aplicația TikTok.

“Oamenii văd aceste filmări și devin și mai nervoși. Toată lumea este speriată. Toată lumea poate deveni o țintă. Jumătate din video-urile despre 5G arată oameni care pretind că sunt doctori sau cercetători, iar cealaltă jumătate sunt cu oameni care filmează păsări moarte lângă antene 5G. Cei care crează un astfel de conținut sunt foarte buni, crează povești, este ca un trailer de film”, a declarat Hanna Linderstål.

Există puține dovezi care leagă radiația telefonului mobil cu problemele de sănătate

Organizația Mondială a Sănătății subliniază în evaluarea sa : „„Până în prezent și după multe cercetări efectuate, niciun efect negativ asupra sănătății nu a fost legat cauzal cu expunerea la tehnologiile wireless. Până în prezent, doar câteva studii au fost efectuate privind frecvențele care vor fi utilizate de 5G“.

În plus, OMS a plasat teoria privind relația dintre 5G și coronavirus în topul listei cu fake-news despre Covid-19, pentru a contracara valul de dezinformare în timpul pandemiei.

Lipsa studiilor de lungă durată a alimentat opoziția comunității față de infrastructura sistemului de telefonie mobilă, cum ar fi turnurile de antenă plasate foarte aproape de casele oamenilor.

Protestele se învârt în jurul grupurilor Stop 5G pe social media, ceea ce a împins cu succes unele autorități să înceapă să investigheze efectele asupra sănătății a acestei tehnologii.

În Franța, autoritatea medicală a lansat o anchetă în ianuarie. La Bruxelles administrația locală a impus limite de mediu pentru operatori în extinderea 5G, arată politico în analiza sa.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.