Evenimentul Zilei > Social > Cazul Sorina, faza pe pașapoarte. Un jurnalist explică situația micuței
Cazul Sorina, faza pe pașapoarte. Un jurnalist explică situația micuței

Cazul Sorina, faza pe pașapoarte. Un jurnalist explică situația micuței

Sorina Matei, jurnalist B1 TV, a explicat pe pagina personală de Facebook care este situația micuței Sorina. În acest moment, discuțiile în jurul cazului se leagă de pașaportul fetiței de 8 a cărei adopție a pus pe jar o țară întreagă în ultimele săptămâni.

Jurnalista susține că problema pașaportului este strict de competența Serviciului de Pașapoarte Dolj și că nicio altă persoană nu poate lua o decizie în privința legalității sale.

Cu pașaportul vieții. Încă de ieri, procurorul de caz a semnat decizia de restituire a pașaportului micuței Sorina, document găsit a fi făcut cu o serie de ilegalități și neregularități în ceea ce o privește pe micuța Sorina. Mâine urmează ca pașaportul să ajungă la Serviciul Pașapoarte Dolj de unde îl poate prelua chiar un al 3-lea ofițer activ, operativ, militar al STS.

Pașaportul este trimis cu actele doveditoare care probează ilegalitățile și neregularitățile și este doar de competența legală a Serviciului Pașapoarte Dolj, pe capul, semnătura și răspunderea lor legală dacă anulează sau nu pașaportul micuței deja făcut și găsit cu probleme. Potrivit legii, procurorii nu pot anula pașapoarte, de asta se ocupă strict emitentul – adică în acest caz Serviciul Pașapoarte Dolj.

Dacă Tribunalul Slatina respinge mâine ordonanța lui Licu – fetița poate ieși din țară cu un pașaport în regulă emis de Serviciul Pașapoarte Dolj, dacă Tribunalul Slatina admite ordonanța lui Licu – se aplică decizia restrictivă a instanței. Ancheta penală continuă”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.