Cazul MORȚII Aurei Ion. SCRISOAREA deschisă a unui MEDIC către Vladimir Beliș: "Prezentaţi-vă scuze familiei Aurei Ion și colegilor dumneavoastră"

Cazul MORȚII Aurei Ion. SCRISOAREA deschisă a unui MEDIC către Vladimir Beliș: "Prezentaţi-vă scuze familiei Aurei Ion și colegilor dumneavoastră"

Interviul acordat de profesorul de medicină legală Vladimir Beliș cotidianului Jurnalul Național, în care a declarat că paraplegia e adevărata cauză a morții studentei a Aura Ion, decedată în tragedia aviatică din Munții Apuseni, a provocat o reacție virulentă din partea unui coleg de breaslă, care l-a acuzat pe profesorul Beliș că "bate câmpii" și i-a cerut să-și ceară scuze.

Într-o postare pe blogul andreanum.wordpress.com, medicul Gabriel Diaconu explică, în primul rând, cum se face o evaluare medico-legală și cum se stabilește cauza morții unei persoane. De asemenea, el atrage atenția asupra faptului că moartea Aurei Ion și a pilotului Adrian Iovan fac obiectul unei anchete a Parchetelor Militare, motiv pentru care profesorul Vladimir Beliș nu ar fi trebuit, sub nicio formă, să facă declarații publice pe această temă. "În expertiza medico-legală intervine şi principiul de drept care transformă hârtia aia în înscris. Funcţie de ea unele persoane într-o anchetă penală pot fi puse, sau scoase de sub urmărire penală. Cuvintele sunt foarte preţioase. Nu cunosc vreun prieten de-al meu din medicina forensică să vorbească vreodată, hazardat, de vreun caz. Sunt tăcuţi, se abţin, folosesc mereu argumente. Cu cauza morţii nu e de glumit. Nu e bâlci. Nu e să ne dăm cu părerea. Dumneavoastră pricepeţi ce aţi făcut în interviul din Jurnalul Naţional? Păi v-aţi antepronunţat. V-aţi acuzat un coleg că ar fi comis fals în acte publice în timp ce admiteţi că nici măcar nu aţi studiat dosarul de necropsie. Nici n-aţi fi avut cum, e în atenţia procurorilor şi e secret. Şi aţi soluţionat o muncă de luni de zile printr-un datum funcţie de evaluările unor medici la faţa locului. Şi vă întreb de ce? Vă citez din nou: "Pentru a preciza cauza morţii, eu mă conduc după afirmaţiile medicilor şi după afirmaţia săracei Aura". Aşa v-aţi formulat, dumneavoastră, de-a lungul carierei concluziile expertizelor dumneavoastră, constatările privind cauza morţii? E un sfat pe care îl daţi şi altor medici legişti?", se întreabă medicul Gabriel Diaconu.  În încheierea scrisorii sale deschise, medicul îi cere profesorului Vladimir Beliș să-și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute în interviul publicat de Jurnalul Național: "Citiţi ce aţi scris. Citiţi-va cuvintele. Şi prezentaţi-vă scuze. Scuze familiei Aurei Ion. Scuze colegilor dumneavoastră. Scuze doctorului care a făcut raportul de autopsie în cazul Aurei Ion. Scuze nouă, celor mulţi, domnule profesor, care ne-am uitat la mascarada aia de intervenţie şi ne-am uitat în stânga, în drepata, la părinţi, la copii, la fraţi, şi ne-am înfrigurat". Scrisoarea integrală poate fi citită aici. Studenta Aura Ion cu colegii din SPITAL. Noi fotografii EMOȚIONANTE oferite de PRIETENI | GALERIE FOTO CLICK pe colaj pentru a vedea GALERIA FOTO:

  • VIDEO și noi IMAGINI cu studenta Aura Ion au fost publicate de PRIETENI | GALERIE FOTO

EDITORIAL EVZ.RO: Respect, Aura Ion!

Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! Citiţi mai mult: AICI

CLICK PE POZELE DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO cu Aura Ion:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

CITIȚI ȘI:
  • DEZVĂLUIRI. Concluzii ruşinoase despre operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic
  • Tatăl AUREI ION: Trebuie să se ajungă la concluzia că morții sunt de vină
  • Fiica lui Adrian Iovan, despre cum au organizat autorităţile acţiunile de salvare: "Mă găsesc într-o situaţie în care mi-e teamă să răspund"