Ipoteza unui accident domestic, în urma căruia mezzosoprana a căzut și s-a lovit puternic la cap, fapt ce i-a provocat un hematom subdural și o stare comatoasă, este tot mai mai des pusă în discuție de autoritățile, care investighează cazul.

La acest fapt ar fi contribuit și alcoolemia sopranei care a fost calculată de medicii legiști, în baza unei probe de sânge, prelevate la Clinica de Neurochirurgie din Iași. La această clinică, soprana a ajuns, după câteva ore de la momentul în care a căzut în casă, și când mai susțin anchetatorii, conform curbei de descreștere a alcoolemiei, aceasta ar fi avut peste unu la mie alcool în sânge.

Singurul mare semn de întrebare neelucidat de anchetatori este legat de faptul că soțul artistei, un pianist, a ținut-o pe canapea vreme de opt ore, după accident.

Reporterul EvZ a stat de vorbă cu un medic neurochirurg care a explicat că, în prima fază, victima unui astfel de accident se simte foarte bine și nu are nici un fel de simptome. ”Ulterior, în primele șase – zece ore, se instalează o stare de somnolență, și apoi se ajunge la comă profundă. Această stare se instalează lent, și progresează în funcția de creșterea hematomului care poate fi subdural sau extradural.”, a spus neurochirurgul pentru EVZ.

Oamenii care o cunosc pe soprană, spun că aceasta era de o modestie rară. Potrivit bzi.ro, Maria Macsim Nicoară ducea o viață grea lângă soțul său, cu care se certa frecvent. Singurele locuri, unde soprana se simțea cu adevărat bine erau acasă la fratele și la sora ei, Elena, care are doi copii, și este căsătorită cu un preot.

„Relația pe care o avea cu Codrin Nicoară, soțul ei, nu era deloc așa cum părea. Certurile erau la ordinea zilei, iar mezzosoprana ajunsese practic sursa de venit a bărbatului. Lunar încasa o sumă frumușică, de peste 10.000 de lei. Pentru Codrin Nicoară asta însemna foarte mult, practic era sursa lui de venit”, a precizat o persoană extrem de apropiată familiei, pentru BZI.ro.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE