Cazul "Iordache" sperie comisiile LPF

Cazul "Iordache" sperie comisiile LPF

Forurile abilitate să judece litigiul se feresc să dea un verdict în problema care a întors pe dos fotbalul intern. Nu se ştie care va fi soarta echipei Pandurii.

Balamucul a continuat şi ieri în cazul "Ilie Iordache". Deocamdată, un singur lucru este cert: nimeni nu înţelege nimic şi toţi cei cu putere de decizie se feresc să rupă pisica.

Cazul trebuia să fie judecat ieri de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor, dar speţa a fost ştearsă de pe ordinea de zi de secretarul ligii! Marin Condescu, preşedintele de onoare al clubului Pandurii, a depus la dosar hârtia primită acum două zile de la FRF, care certifică faptul că fotbalistul Ilie Iordache nu putea fi declarat jucător liber de către Comitetul Executiv al FRF, aşa cum s-a întâmplat în iunie anul trecut. Astfel, judecata ar trebui reluată de comisiile LPF.

"Cineva trebuie să moară pentru a se face dreptate!"

Ne puteți urmări și pe Google News

Condescu a rămas ferm pe poziţii, spunând că nu va plăti niciun cent din datoria reclamată de Dinamo. În aceste condiţii, nu se ştie dacă echipa Pandurii va fi programată pentru meciul de vineri, în care adversara gorjenilor va fi chiar Dinamo. Teoretic, datoria ar trebui stinsă până astăzi, cu 48 de ore înaintea jocului cu "câinii". Dacă nu va fi programată, Pandurii va fi retrogradată automat în liga a treia, fiindcă ar ajunge la a doua sancţiune de acest gen şi, conform regulamentului, trebuie luată decizia radicală a excluderii din competiţie.

"Am venit degeaba la LPF, fiindcă secretarul comisiei nu a vrut să ia în considerare actul primit de noi de la FRF, în care se precizează că jucătorul Ilie Iordache nu a fost declarat liber de contract de către Comitetul Executiv. În aceste condiţii, judecarea cazului nostru nu a fost trecută pe ordinea de zi a şedinţei, iar totul a rămas ca înainte. Nu ştiu dacă vom fi programaţi la partida cu Dinamo, nu cunosc ce se decide în spatele uşilor închise. În ceea ce ne priveşte, nu le vom plăti niciun ban celor de la Dinamo! Cineva trebuie să moară pentru a se face dreptate!", ne-a declarat Marin Condescu, şeful clubului gorjean.

Acelaşi Marin Condescu a menţionat, după ce a plecat de la LPF, faptul că nu plăteşte nu fiindcă n-ar avea cu ce, ci de teamă că şefii grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare vor profita şi "se vor apăra ca şi până acum, susţinând că recunoaştem totul prin această plată". "Dacă cineva se duce şi câştigă în instanţele civile fără să le sesizeze şi pe cele sportive, cele din urmă vor trebui să respecte acele hotărâri.", MIRCEA SANDU, preşedintele FRF

GRIGORAŞ ŞI-A PREGĂTIT TERENUL:

"Mă duc la nevastă şi îi spun că sunt şomer"

Harababura creată în acest caz a dinamitat desfăşurarea campionatului intern. Nu se mai ştie dacă Pandurii va fi retrogradată sau nu, dacă partida cu Oţelul va fi reprogramată şi nici cine va lua decizia definitivă.

Marin Condescu a mai dat un avertisment: "Este un campionat în derulare, niciunde nu se aplică o sancţiune retroactiv, iar noi nu suntem sub incidenţa niciunei sancţiuni, ci sub incidenţa unui abuz al comisiilor LPF, care în urma adresei de ieri (n.r. - luni) a FRF şi-au tăiat şi ultima cracă de sub picioare".

Petre Grigoraş, antrenorul echipei Pandurii, s-a resemnat cu gândul că povestea s-ar putea încheia neplăcut şi pentru el. "Sunt convins că şefii, având documentele în faţă, având şi dreptatea în mână, cum se spune, vor rezolva situaţia. Dacă nu o să fim pro gra maţi nici cu Dinamo, e clar că echipa va fi retrogradată. E o situaţie neplăcută, e unică! Dacă nu ne programează nici acum, jucătorii devin liber de contract, eu îmi fac bagajele şi mă duc acasă la nevastă să-i spun că sunt şomer!", s-a văitat "Grig".