Evenimentul Zilei > Social > Cazul Caracal stârnește scandalul anului. De ce a plecat Nistorescu din platoul A3
Cazul Caracal stârnește scandalul anului. De ce a plecat Nistorescu din platoul A3

Cazul Caracal stârnește scandalul anului. De ce a plecat Nistorescu din platoul A3

Jurnalistul Cornel Nistorescu a explicat motivele plecării din emisiunea lui Adrian Ursu, de la Antena 3.

Jurnalistul a explicat că, într-o discuție avută în prealabil cu reprezentantul postului,  ar fi avut ca temă principală interceptările magistraților și numărul de dosare penale deschise în perioada în care Laura Codruța Kovesi conducea DNA.

„De ce am plecat din studioul Antenei 3, de la emisiunea de vineri seara, de la orele 21,00? Pentru că în discuțiile prealabile cu reprezentantul postului am convenit că particip la o dezbatere de două ore pe tema interceptării magistraților și a numărului mare de dosare penale deschise acestora în perioada de teroare a DNA-ului condus de Laura Codruța Kovesi.

Mai știam că la emisiune participă și una sau două doamne judecătoare dintre cele care solicită CSM-ului o analiză a perioadei de abuzuri comise de DNA și SRI asupra magistraților după 2014. Nu a fost vorba că iau parte la o emisiune despre cazul Caracal și nici despre alte crime și cercetări de fapte criminale.”, a scris jurnalistul, potrivit cotidianul.ro.

Cornel Nistorescu a adăugat că „jurnaliștii și comentatorii au devenit ghicitori și păreliști”.

„De altfel, nu cred că ne aflăm în fața unui val de violență care să depășească alarmant o medie apropiată de a altor țări. Doar traficul de carne vie și consumul de droguri ce au depășit cu mult o linie roșie și despre care și presa și și autoritățile evită discuțiile serioase. În România, din cauza goanei după audiență, subiectele legate de crime și violențe sunt pe cale să domine programele de televiziune, mai ales în prime-time. Jurnaliștii și comentatorii au devenit ghicitori și păreriști, clevetitori prețioși și, mai rar, investigatori de crime și bătăi cu violență. Nu-mi rămîne decît regretul că Antena 3, copleșită de succesul OTV-ist al României TV, se consideră în concurență cu o televiziune bulevardieră și începe să împrumute din maniera acesteia.”, a conchis Cornel Nistorescu.

Juralistul a plecat, vineri seară, din emisiunea moderată de Adrian Ursu de la Antena 3, considerând că nu cunoaște subiectul Caracal suficient de mult pentru a-și spune părerea.

Așa că jurnalistul a preferat să plece din studioul de televiziune.

„Eu apreciez foarte mult efortul pe care l-ați făcut și marile campanii pentru apărarea adevărului. Dar nu pot să particip la o asemenea discuție legată numai de crime. Nu sunt… nu mă pricep”, a spus Nistorescu

„Vă mulțumesc atunci, dacă nu doriți să participați”, a intervenit Adrian Ursu.

„Vă mulțumesc și vă doresc o seară bună”, a spus Nistorescu.

„Vă doresc o seară extraordinară și să trăiți într-o țară fără prihană și fără de crimă. Există și ronduri de flori în care putem să plantăm panseluțe, să știți, e foarte bine”, a zis Adrian Ursu.