Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Scapă Dincă și Risipițeanu de arestul preventiv?!
Cazul Caracal. Scapă Dincă și Risipițeanu de arestul preventiv?!

Cazul Caracal. Scapă Dincă și Risipițeanu de arestul preventiv?!

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, vor fi vor fi aduși vineri din arest, la Tribunalul Olt, pentru verificarea măsurilor preventive. Tot aici este şi instanţa care va judeca pe fond dosarul cauzei, care a fost înregistrat pe 15 ianuarie 2020.

Monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost trimis în judecată, de procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. El este acuzat că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu.

Ștefan Risipiţeanu a fost trimis în judecată fiind acuzat de viol.

Dincă a fost reţinut de procurorii DIICOT în noaptea de 26/27 iulie 2019, de atunci el fiind cercetat în stare de arest preventiv.

Pe 15 ianuarie Parchetul General a anunțat că procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. La aceeaşi dată, DIICOT a dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Risipiceanu, pentru viol.

Dacă la începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Luiza Melencu, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal, ulterior, el şi-a schimbat declaraţia. Cum că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Anchetatorii au declarat că Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceşanu după ce a surprins-o cu un telefon vechi în mână, fata apelând de mai multe ori numărul de urgenţă 112.

Procurorii au mai precizat că, pe 25 iulie 2019, în jurul orelor 13,00, pentru a ascunde crima, Gheorghe Dincă a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul Luizei Măceşanu. Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi în dimineaţa zilei de 26 iulie 2019, la orele 6,00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.