Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Controversa serii, în jurul raportului FBI. Care este adevărul?
Cazul Caracal. Controversa serii, în jurul raportului FBI. Care este adevărul?

Cazul Caracal. Controversa serii, în jurul raportului FBI. Care este adevărul?

Pe măsură ce trece timpul, ancheta în cazul Caracal devine o nebuloasă. Controversele din ultimele zile de la anchetă au fost dezbătute, miercuri seara, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. Astfel au ieșit la iveală noi date și dezvăluiri atât de bine ascunse de anchetatori. Acest caz a născut dezbateri aprige și între jurnaliști, în absența unei deschideri din partea anchetatorilor.

Avocatul criminalului Gheorghe Dincă acreditează ideea că este vorba de un viol în grup, în timp ce probele nu arată că ar exista victime. Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, merge și mai departe cu supozițiile și afirmă că este o înțelegere între procurori și inculpați.

„La audierile de miercuri s-au înteles între ei procurorii, inculpații, toți. Nu au exercitat violențe asupra fetei ba, fata l-a lovit si trântit pe Risipiceanu. el venise de bună credință că îl invitase Dinca la un sex. A bâjbâit ca le-a văzut, ba numai pe una, pe prima, pe a doua, pe amândoua. El nu a spus efectiv că este cu adevarat Luiza. Acesti nemernici, un grup organizat de violatori si criminali, l-au sacrificat pe trepădusul de Risipiceanu”, a declarat avocatul Tonel Pop.

Celălalt avocat al Luizei, Carmen Obârșanu a declarat că: „au fost cinci luni de secrete. Nu ni s-a permis sa avem acces la dosar. Le-a trebuit cinci luni să descopere un boschetar? Risispiceanu a fost invățat ce să recunoască. Se știa dinainte. Nu va avea loc nici o confruntare. Anchetatorii știau ca nu va avea loc o confruntare. Ar trebui să aflăm persoana care este protejata. Și care este ținută în secret. Vor să justifice de ce nu le-au căutat pe fete. Vor să scape de această răspundere”.

„Este o poveste făra cap și fără coada. E pacat ca procurorii nu comunica. Nu avem nici un raport de la FBI, au verificat colegii de la EVZ si nu există. E normal sa punem întrebări, dar trebuie să primești și niște răspunsuri”, a declarat, la rândul său, directorul EvZ și Capital Dan Andronic, prezent în studio.

O controversă s-a iscat în platou între jurnalistul Dan Andronic și realizatorul Victor Ciutacu. În timp ce directorul EvZ și Capital a dezvăluit că Evenimentul Zilei iese în ediția print de joi cu un material amplu despre situația la zi în cazul Caracal, Ciutacu a spus că RTV se află în posesia raportului FBI.

„EVZ a aflat că „până în acest moment, nu s-a primit răspunsul la comisia rogatorie transmisă autorităților judiciare din Statele Unite ale Americii în cauza Caracal”, a spus Dan Andronic.

La rândul său, România TV susține că raportul specialiștilor FBI nu a adus lumină în acest caz. Nu s-a putut extrage ADN, iar scenariile lui Dincă nu pot fi confirmate de laboratoarele americane.