Numirea lui Cazanciuc urmează să fie discutată miercuri, într-o şedinţă lărgită a PSD în care preşedintele partidului, Liviu Dragnea, va propune sancţionarea actualului lider al senatorilor jurişti, Şerban Nicolae, pentru modul în care a gestionat subiectul graţierii.

"Dacă nu mai am autoritate în partid o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist", a spus Dragnea despre detronarea lui Şerban Nicolae de la comisia Juridică. "E vorba de abordare şi de caracter", a adăugat el.

Întrebat dacă va fi sancţionat Şerban Nicolae, Dragnea a spus ironic: "Nu, o să primescă fiecare câte un premiu, pentru că au promovat PSD-ul".

Promovarea lui Robert Cazanciuc în fruntea comisiei Juridice a Senatului vine după ce acesta a fost ministru al Justiţiei în cabinetul Victor Ponta în perioada 2013-2015. În perioada ministeriatului, el a fost aspru criticat de "greii" PSD pentru că nu a susţinut demersul primarilor şi a şefilor CJ de a modifica legea incompatibilităţilor astfel încât aleşii locali să poată deţine în acelaşi timp şi funcţii în  în adunările generale ale acţionarilor din societăţile subordonate.

Radu Mazăre: Un papă-lapte, mormoloc

Fostul lider PSD Constanţa, Radu Mazăre, i-a reproșat lui Cazanciuc, când acesta era ministru, în cursul unei emisiuni televizate, faptul că în procesul lui Dan Voiculescu, de la Curtea de Apel București, completul de judecată nu a fost selectat aleatoriu, ci a fost desemnat de Colegiul de conducere al instanței. "De ce următorul complet nu s-a tras la sorți ? Ce zice ministrul Justiției de chestiunea asta ? E la mine în partid, dar e un papă-lapte ăla", a afirmat Mazăre.

El a mai spus despre Cazanciuc că are o poziţie "de mormoloc".

Te-ar putea interesa și: