Evenimentul Zilei > Politica > Cazanciuc, despre cazul Marko Attila: E chestiune de timp până când cineva din spaţiul UE poate fi adus în România
Cazanciuc, despre cazul Marko Attila: E chestiune de timp până când cineva din spaţiul UE poate fi adus în România

Cazanciuc, despre cazul Marko Attila: E chestiune de timp până când cineva din spaţiul UE poate fi adus în România

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, azi, la Bruxelles, întrebat despre aducerea deputatului Marko Attila din Ungaria, că este doar ”o chestiune de timp până când cineva aflat în spaţiul UE să poată fi adus în România printr-o procedură judiciară”.

 Întrebat ce se întâmplă cu deputatul Marko Attila, Robert Cazanciuc a declarat, azi, la Bruxelles, că în momentul de faţă există solicitări ale DNA care trebuie să primească un răspuns. Întrebat dacă nu poate fi sesizată Comisia Europeană în cazul în care Ungaria nu aplică legislaţia europeană privind mandatul european, Cazanciuc a precizat că "fiecare state membru este obligat să respecte procedura europeană".

"Nu cred că vreun stat membru al UE îşi va permite să nu respecte această procedură", a spus ministrul Justiţiei, evitând să dea un răspuns concret, citat de Mediafax.

La insistenţele jurnaliştilor care au întrebat dacă se fac demersuri pentru aducerea în România a lui Marko Attila şi dacă oricine poate fugi în altă ţară ca să scape, Robert Cazanciuc a afirmat: "Cu siguranţă nu poate scăpa nimeni şi sunt destul de multe cazuri de persoane, care au fugit în afara spaţiului UE, care au fost mai devreme sau mai târziu aduse în România pentru a executa o anumită pedeapsă. Cu siguranţă prezenţa cuiva în spaţiul UE nu e decât chestie de timp până poate fi adus în România printr-o procedură judiciară".

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: