La Spitalului de psihiatrie „Alexandru Obregia”, un bărbat de 41 de ani a încercat să își pună capăt zilelor, folosindu-se de pantalonii de pijama, chiar în baia de lângî Camera de Gardă.  

Potrivit primelor informații, bărbatul a fost transportat de urgență la spitalul vecin, „Bagdasar Arseni”, dar șansele de supraviețuire sunt mici. El se află în moarte cerebrală și este susținut în viață doar de aparate. Potrivit Antena 3, bărbatul era un pacient vechi al Spitalului și fusese internat în repetate rânduri.

Dr. Eduard Motoescu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie, a declarat că pacientul a încercat să-și ia viața în baia spitalului,  acolo unde este interzisă amplasarea camerelor de luat vederi. „Pacientul a fost găsit aproximativ 20 de minute mai târziu și resuscitat de urgență de medicii și asistentele din camera de gardă. Apoi, a fost preluat de un echipaj SMURD. Ar trebui să fie la anestezie și terapie intensivă la Spitalul Bagdasar-Arseni, fiindcă este cel mai apropiat de noi”, a declarat dr. Motoescu.

Acesta a adăugat că pacientul, cunoscut deja cu afecțiuni psihice, a fost internat chiar marți de familie și poliție dar a fost prima dată când a încercat să se sinucidă. „A fost ceva absolut impulsiv, prima dată când a încercat să sinucidă. Nici familia nu știe să mai fi încercat vreodată”, a adăugat dr. Eduard Motoescu.

 

Te-ar putea interesa și: