Femeia din Poiana Negrii acuzată că și-ar fi omorât trei bebeluși în ultimii ani a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Aceasta este concluzia specialiștilor care au supus-o la o expertiză psihiatrică. Chiar și așa, femeia a fost lăsată să să se întoarcă acasă, în familie, unde mai are trei copii, potrivit digi24.ro

Procurorii și polițiștii suceveni au descoperit la începutul lunii august că o femeie din Poiana Negrii și-a omorât bebelușul imediat după naștere, în data de 9 august. După cercetarea gospodăriei șdin declarațiile rudelor au descoperit că mai îngropase alți doi nou-născuți în curtea casei. 

În urma audierilor și perchezițiilor din data de 11 august, femeia a fost internată la spitalul municipal din Vatra Dornei pentru a primi îngrijiri medicale și asta pentru că a decis să nască singură acasă .A fost apoi dusă la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Suceava pentru a fi supusă unor teste și a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis faptele. Rezultatul anunțat de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a fost unul surprinzător – a comis ororile în cunoștință de cauză.

Asupra femeii anchetatorii nu au impus însă nici o măsură judiciară, astfel că aceasta a fost lăsată să vină de la spital direct acasă, în gospodăria ei din satul Poiana Negrii în care locuiește împreună cu soțul și cu cei trei copii care au vârste între 6 și 10 ani Apropiații și vecinii sunt înmărmuriți, mai ales că îi cunoșteau familia şi erau un exemplu, spun ei. „Este o poveste oribilă, eu știu ce a făcut, de ce s-a înșelat, de ce a putut nu mă pot pricepe. Buni oameni, foarte buni, minunat… mă mir cum a venit treaba asta, cum a venit blestemul ăsta pe dânșii. E ceva de nedescris ce s-a putut întâmpla, acești oameni n-au putut face așa ceva, nu cred… au fost niște oameni exemplu și pentru unul mai bătrân”, spun oamenii.

Asistenții de la Direcția pentru protecția Copilului au făcut și ei o anchetă socială și au decis ca cei trei copii pe care familia îi are să rămână lângă părinți pentru că primul diagnostic dat mamei este de depresie. Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava a declarat :” Deoarece mama celor trei minori a fost externată și s-a întors acasă unde locuiesc cei trei copii soțul acesteia și o mătușa paternă care și-a asumat grija și supravegherea acestora până la finalizarea anchetei, am solicitat un nou punct de vedere de la organul de urmărire penală”.

Tatăl copiilor a susținut că nu a știut despre faptele soției sale. A anchetatorii au stabilit că femeia a ascuns cele trei sarcini până în momentul nașterii.