Evenimentul Zilei > International > Caz șocant! 50 de femei și copii erau ținuți ca sclavi. Poliția a intervenit de urgență
Caz șocant! 50 de femei și copii erau ținuți ca sclavi. Poliția a intervenit de urgență

Caz șocant! 50 de femei și copii erau ținuți ca sclavi. Poliția a intervenit de urgență

Luni, 13 ianuarie, autoritățile israeliene au eliberat un grup de 50 de femei și copii ținuți împotriva voinței lor de prezumtivul lider al unui cult.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Ierusalim, Micky Rosenfelt, a declarat că autoritățile israeliene au eliberat mai multe femei și copii ținuți „împotriva voinței lor în condiții efective de sclavie”, într-un complex din Ierusalim de prezumtivul lider al unui cult.

Conform agenției Agerpres, razia desfăşurată în cartierul ultrareligios Bukharam a avut loc după o anchetă „sub acoperire” de două luni, realizată în coordonare cu Centrul israelian pentru victimele sectelor. „Am constatat că victimele erau ţinute în condiţii precare, dificile, împotriva voinţei lor”, a menţionat Rosenfeld pentru dpa.

Se știe faptul că Rabinul le pedepsea pe femei şi le fura bani, potrivit poliţiei, care le-a acordat asistenţă minorilor şi a început interogarea suspecţilor.