Evenimentul ZileiSocialCaz scandalos în Sănătate. Doctoriță, la cafea în sala de operație, fără mască de protecție sau mănuși!

Caz scandalos în Sănătate. Doctoriță, la cafea în sala de operație, fără mască de protecție sau mănuși!

Caz scandalos în Sănătate. Doctoriță, la cafea în sala de operație, fără mască de protecție sau mănuși!
Două femei de la Spitalul Clinic Fundeni din Capitală au fost surprinse de imagini în timp ce stăteau la povești, la o cafea, în sala de operație unde era efectuată o operație rară de transplant. Cele două femei nu respectau măsurile sanitare și nu purtau nici mască și nici mănuși.

Într-un reportaj difuzat vineri la Digi24 despre o operație rară de transplant ce a avut loc la Institutul Clinic Fundeni, s-a văzut cum două femei, un cadru medical și o femeie stăteau la povești, cu o o cafea, fără mască de protecție sau mănuși. În tot acest timp, o întreagă echipă de medici se ocupa de un transplant de ficat.

Reacția unui medic care a văzut neregulile

Secvența cu cele două femei care nu respectă procedura dintr-o sală de operaţie a fost sesizată de către doctorul Marius Uscatu, chirurg ortoped: „Esența medicinei românești: în plin transplant hepatic, o doamnă stă relaxată, fără mască, cu paharul de cafea în mână. Horror. Inadmisibil”

Medicul chirurg a adăugat că este consternat de reacțiile unor chirurgi care au venit apoi „ce mare greșeală a făcut”? „la ce-o fi bună masca în sala de operație”? „haideți să nu exgeram, toți mai greșim”.

În plus, acesta a precizat în comentariile de la postare că infecțiile nosocomiale, „la care România deține recordul absolut” apar în special din cauza măsurilor elementare de igienă cum ar fi purtarea măștii sau a mănușilor.

Acesta a mai spus că el a operat mulți ani în Franța, atât în clinici private, cât și publice, și niciunde nu a văzut așa ceva. El a precizat căgestul spălării mâinilor şi al purtării măştii este unul spontan, precum respiraţia, şi nu o servitute.

Operație rară de transplant la Institutul Fundeni

Operație rară de transplant a avut loc la Institutul Clinic Fundeni, când o femeie de 54 de ani a fost salvată de nepotul său de 24 de ani, care i-a donat o parte din ficat, potrivit digi24.

Reacții în spațiul online au apărut după ce reportajul a arătat cum tânărul își donează o parte din ficat mătușii sale. După câteva declarații ale celor doi, camerele de filmat s-au mutat însă în sala de operații, acolo unde în colțul din stânga două femei stăteau de vorbă.

Una dintre acestea avea o băutură în mână și nu purta nici mască și nici mănuși, iar cealaltă stătea cu spatele.Ele se aflau la mai puţin de trei metri de pacienţii aflaţi în operaţie.


Accesează: