Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz cutremurător la Dej. Un copil în comă, aproape putrezit de viu, internat de urgență
Caz cutremurător la Dej. Un copil în comă, aproape putrezit de viu, internat de urgență

Caz cutremurător la Dej. Un copil în comă, aproape putrezit de viu, internat de urgență

Un băiat, în vârstă de 9 ani, a fost găsit mai mult mort decât viu, în casa în care locuiește împreună cu mama sa.

Polițiștii și medicii care au sosit la fața locului au afirmat șocați că nu au văzut în viața lor o imagine mai cutremurătoare.

Un polițist care a vrut să vorbească cu mama copilului, dar nu a putut să aibă un dialog normal cu ea.

„În viața mea nu am văzut un asemenea caz. Copilul era în comă. Era putrezit de sus și până jos. A fost dus la Spitalul municipal Dej. Mi se pare incredibil că un astfel de caz să nu fie cunoscut de asistenții sociali de la Primăria Dej. În ce țară trăim? Fiecare avem copii acasă și ne pasă, și ne doare”, spune polițistul.

Autoritățile medicale nu au putut face nimic pentru copil, decât să-l transporte la spital pentru a se încerca readucerea acestuia la viață.

„Este un copil cu probleme medicale grave. Cu siguranță va fi o anchetă penală. Copilul era într-o stare comatoasă de etiologie neprecizată. S-a anunțat Poliția și se face o anchetă. S-a transferat la UPU Cluj. Starea lui este gravă și sunt alte autorități care vor cerceta cazul”, a declarat managerul medical de la Spitalul Municipal Dej, Antonela Năstase.

„În jurul orei 12.45, Poliția municipiului Dej a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Municipal Dej –Compartimentul de Primiri Urgențe cu privire la faptul că, un minor de 9 ani, din municipiul Dej a fost transportat la spital în starea comatoasă, acesta având pe corp multiple leziuni. În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută li pedepsită de Codul penal. Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

„Nu ne putem pronunța în acest moment cu privire la modul în care au fost create leziunile ținând cont de starea de sănătate a minorului și de împrejurările în care acesta a fost găsit”, mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ.

Curios este faptul că nicio autoritate de stat nu știa nimic despre existența acestui caz înfiorător.

Copilul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Cluj Napoca, unde a fost internat direct la terapie intensivă, potrivit foaiatransilvana.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: